Transformă-ți afacerea cu un sistem integrat pentru Supply Chain Management și obține avantaje competitive

Companiile cu afaceri care implică lanțuri de aprovizionare adoptă din ce în ce mai des o abordare integrată de Supply Chain Management (SCM). În acest fel, componentele esențiale, cum ar fi planificarea, producția și livrarea, nu sunt tratate ca funcții de afacere separate, ci interconectate. 

Prin urmare, dacă îți dorești ca business-ul tău să fie cu un pas înaintea competitorilor direcți, află mai multe despre SCM, noua modalitate prin care poți face față cu succes sistemului antreprenorial de astăzi. 

Ce este Supply Chain Management? 

 

SCM este activitatea de supraveghere a rețelei menționate mai sus. Aceasta implică monitorizarea tuturor activităților lanțului de aprovizionare, astfel încât fiecare proces individual să funcționeze fără probleme și să fie sincronizat cu celelalte.  

De asemenea, implică gestionarea oamenilor și a partenerilor de-a lungul lanțului de aprovizionare și asigurarea unei comunicări clare între aceste părți. Acest lucru unifică procesul de producție al unei afaceri, crește eficiența și îmbunătățește valoarea și calitatea produsului final.  

Ce importanță are Supply Chain Management? 

 

Obiectivul principal al managementului lanțului de aprovizionare este de a se asigura că mișcarea produselor de-a lungul lanțului de aprovizionare este lină, eficientă și corectă. În timp ce utilizarea Supply Chain Management este o variantă bună pentru întregul lanț, această soluție are și un impact benefic asupra câtorva aspecte ale companiei principale. 

Iată care sunt acestea: 

  1. 1. O strategie adecvată de gestionare a lanțului de aprovizionare ajută la evitarea existenței unui depozit costisitor, deoarece asigură livrarea rapidă a tuturor produselor. Prin eliminarea depozitelor, managementul lanțului de aprovizionare reduce costurile de achiziție, ceea ce susține obținerea unui profit mai mare. 

  1. 2. Cu timpul, SCM permite companiilor să prezică lipsa stocurilor. Folosind date precum cantitatea stocată comandată și numărul de comenzi primite, pot fi prevenite pierderea vânzărilor potențiale. 

  1. 3. Managementul lanțului de aprovizionare asigură, de asemenea, că toți clienții primesc numărul potrivit de produse în locațiile menționate și într-un timp scurt. Toți acești factori îmbunătățesc serviciul pentru clienți. 

Cum funcționează Supply Chain Management? 

 

În termeni simpli, fluxul de lucru general al SCM este împărțit în trei categorii diferite: produs, informații și finanțe. Fiecare afacere care face parte din lanțul de aprovizionare este inclusă în una dintre aceste categorii.  

Iată cum funcționează: 

  • - Fluxul de produse include realizarea, depozitarea și livrarea la timp a tuturor produselor. 

  • - Fluxul de informații constă în actualizarea stărilor de livrare. Este esențial ca acesta să funcționeze fără probleme, deoarece toate celelalte segmente depind de acuratețea datelor. 

  • - Fluxul financiar se ocupă de plăți, gestionarea stocurilor, facturare, condiții de creditare și alte aspecte legate de finanțe. 

În concluzie, un soft achizitii oferă funcții cheie care te ajută să gestionezi cu succes procesul de SCM al afacerii tale. Software-ul popular include de obicei capacitatea de a urmări cererea, rețeaua de aprovizionare și planificarea producției. Poți beneficia, de asemenea, de funcții pentru programarea detaliată, aprovizionarea și gestionarea furnizorilor, alături de analize ample. 

Supply Chain Management necesită multe componente, inclusiv un sistem ERP, care contribuie la eficientizarea fluxului de lucru al business-ului și, implicit, la obținerea unor avantaje competitive importante.