Acasă I Resurse I Analize şi studii de caz I Din spatele culiselor I ERP I Mobilitatea în procesele de producţie

Mobilitatea în procesele de producţie

Situaţia economică actuală generează o creştere progresivă a aşteptărilor clienţilor, astfel că presiunea resimţită de companiile de producţie devine tot mai mare. Producătorii sunt nevoiţi să găsească modalități eficiente de reducere a costurilor, fără a afecta calitatea şi disponibilitatea produselor.

Astfel, raţionalizarea liniilor de producţie, gestionarea corectă a reţetarelor şi fişelor tehnice, precum şi reducerea costurilor administrative şi cu resursele devin condiţii obligatorii pentru menţinerea competitiviăţii pe o piaţă concurenţială acerbă. Practic, se impune o standardizare, o îmbunătățire continuă a proceselor și procedurilor, pe baza capturii și procesării în timp real a informațiilor pentru a asigura decizii de business mai bune.
 
Utilizarea dispozitivelor mobile în producţie creşte agilitatea companiei şi asigură un timp de reacţie ridicat la schimbările apărute în ciclul de producţie. Dotarea dispozitivelor mobile cu soluţiie software optime reprezintă o provocare pe care producătorii o pot depăşi cu succes atâta timp cât se asigură că acestea îndeplinesc câteva criterii definitorii:
 
Creşterea productivitiăţii
Mobilitatea ajută angajaţii companiei să înţeleagă mai bine procedurile de lucru, chiar în locul în care acestea se desfăşăoară. 
Utilizarea dispozitivelor mobile la fiecare staţie de lucru permite colectarea de date în timp real asupra necesarului de resurse şi materii prime, consultarea reţetarelor, monitorizarea comenzilor şi a gradului de ocupare a capacităţilor de producţie, transmiterea comenzilor de lucru fără a mai părăsi postul de lucru. 
 
Responsabilii cu mentenanţa liniilor de producţie pot fi alertaţi din timp asupra deficienţelor utilajelor, asigurând în acest mod o intervenţie rapidă împotriva întreruperilor neplanificate de funţionare.
 
Responsabilii cu calitatea pot consulta, verifica şi actualiza în timp real componente sau ingrediente ale produselor, în orice punct al producţiei, asigurând o livrare optimă a produselor către consumatorii finali. 
 
Astfel, introducerea aplicațiilor mobile și a dispozitivelor de ultimă generație, pe întreaga linia de producție, de la planificarea, urmărirea, şi până la raportarea proceselor de producţie, elimină pierderile tradiționale şi creşte producvititatea angajaţilor.
 
Integrarea cu sistemul ERP
Cele mai multe smartphone-uri, tablete şi terminale mobile de recepţie şi inventariere sunt dotate cu cameră foto cu funcţionalităţi de scanner. Fără o actualizare în timp real în sistemul ERP a codurilor de bare scanate, această funcționalitate este inutilă. 
 
Astfel, o soluţie mobilă adecvată trebuie să fie integrată complet cu sistemul ERP utilizat în companie, pentru a obţine o privire de ansamblu asupra producției în curs și efectele pe care le are în diferite zone din cadrul organizației – livrări, financiar, vânzări, marketing etc., în special în cazul producătorilor care şi-au extins activitatea şi în zona de distribuţie sau vânzări directe. 
 
Inspecțiile rapide, vizibilitatea asupra inventarului, aprobările de fluxuri de lucru și de producție, rapoartele şi alertele financiare şi controlul calităţii sunt doar câteva din informații vitale şi variate, necesare pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.
 
Impulsionarea vânzărilor şi îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii
mai bună calitate a serviciilor către parteneri este esențială pentru menținerea relațiilor de valoare într-un mediu competitiv, iar tehnologia mobilă de pe tabletă sau smartphone permite producătorilor să valorifice oportunitățile de vânzare, în orice moment, prin integrarea acesteia cu sistemul CRM utilizat. Astfel, indiferent de locaţie sau de moment, de la o întâlnire sau un eveniment de networking, producătorii au acces la informațiile de contact ale partenerilor, prețuri, disponibilitatea stocurilor, istoricul plăţilor etc. şi pot actualiza pe loc statusul relaţiilor contractuale sau alte informaţii de interes.
 
Flexibilitate
soluție ERP mobilă eficientă funcţionează optim de pe orice platformă  (desktop, tabletă sau smartphone) şi sistem de operare (iOS, Android, Windows Phone, Xoom, Playbook etc). Atât beneficiarul, cât şi furnizorul de ERP trebuie să se implice activ în actualizarea şi dezvoltarea de noi funcţionalităţi pe dispozitivele mobile, astfel încât să asigure flexibilitatea necesară în abordarea eficientă şi optimă a proceselor specifice de business. 
 
Securitate
Internetul deserveşte miliarde de utilizatori. Gestionarea activităţilor zilnice prin intermediul dispozitivelor mobile cu acces la Internet poate expune informaţii sensibile despre companie hackerilor. 
 
Ce se întâmplă în cazul în care un angajat al dvs. pierde dispozitivul mobil? Este soluţia mobilă pe care doriţi să o implementaţi dotată cu funcţionalităţi de control la distanţă? 
 
Ușurință în utilizare
Aplicaţia mobilă trebuie să ofere utilizatorului posibilități multiple de a interacționa și de a crea mult mai eficient și mai rapid rapoarte și pachete de date prin interogări, afișări, analize, filtre, sortări, grupări, drill-down, drill-up (analize în adâncime sau la nivel superior), calcule, sumarizări și totaluri.
 
Tehnologie de ultimă oră
Tehnologia se află într-un progres continuu, iar cei care nu se vor adapta vor fi încet încet debarasaţi pe piaţă. Vă amintiţi cum a revoluţionat piaţa tehnologia 3G? 
 
Furnizorii de dispozitive mobile luptă acum pentru poziţii fruntaşe în topul celor mai mari viteze de transmise a datelor, celor mai subţiri tablete sau uşoare smartphone-uri. Înainte de achiziţia soluţia mobilă trebuie să vă asiguraţi că aceasta este compatibilă cu ultimele tehnologii pe care sunt construite terminalele mobile ce le veţi folosi zilnic.
 
 
Concluzie
În producție, tehnologia mobilă echivalează cu accesul la informație în timp real și cu eliminarea pierderilor. Acest lucru presupune utilizarea unor dispozitive şi aplicaţii mobile care să îi ajute pe producători să își stabilească preturi competitive, să reducă costurile operaţionale și să raționalizeze liniile de producție.

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.