Acasă I Resurse I Analize şi studii de caz I Din spatele culiselor I ERP I Magazinul tau este pregatit pentru Black Friday?

Magazinul tău e pregătit pentru Black Friday?

Black Friday (Vinerea neagră) este ziua care deschide oficial sezonul de cumpărături de iarnă, cu reduceri extrem de atractive la cateogrii variate de produse. Black Friday are loc în ultima vineri din luna noiembrie, fiind urmată de încă o zi de oferte speciale, destinate exclusiv mediului online – Cyber Monday, aceasta având loc în următoarea zi de luni. Retailerii care operează în regm clasic, prin magazine fizice, dar și cei care dețin magazine online, trebuie să se pregătească din timp pentru a face față volumului mare de vânzări.

Indiferent de canalul ales, sistemele informatice utilizate trebuie aliniate atât cu obiectivele de vânzare, precum și cu cele mai bune practici din comerțul electronic.

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a oferi clienților tăi o experiență de cumpărare inedită:

1. Pregătește-ți din timp ofertele speciale pentru Black Friday și verifică dacă ai pe stoc toate produsele pe care vrei sa le oferi. Actualizează sistemul informatic pe care îl folosești, atât în back-office, cât și în magazinul online astfel încât indicatorii de performanță pe care îi vei analiza la sfârșitul perioadei de reduceri să fie relevanți și corecți. Cum poți face asta?

  • Creează categorii de produse speciale pentru Black Friday, pentru o accesare cât mai ușoară a tuturor produselor care au discount în această zi;
  • Dacă politica comercială a companiei îți permite, folosește cupoanele de reduceri viitoare, pentru a te asigura că respectivii clienți care au cumparat cupoanele te vor revizita în viitorul apropiat.

2. Personalizează-ți site-ul cu elemente grafice specifice evenimentului, precum și produselor pe care dorești să le promovezi și demarează acțiuni de promovare online cu circa 2 săptămâni înainte.

3. Asigură-te că platforma e-commerce pe care este dezvoltat magazinul tău online susține spike-urile de trafic susținut. Deși mulți retaileri apelează la trucuri ca dezactivarea anumitor funcționalități (filtre avansate, rating produse, limitarea funcției de căutare etc.) pentru a asigura un timp rapid de interogare a bazei de date, experiența de utilizare finală a clientului nu va fi una pozitivă, și deci, nu îți va aduce valoare pe termen lung.

4. Folosește-te de funcționalitățile de SEO și Social Media integrate în platforma de e-commerce pentru a asigura trafic suplimentar din căutări. Optimizează link-urile adecvat pentru o indexare completă și rapidă și postează automata pe Facebook și Twitter. Trimite newslettere personalizate grafic către baza de clienți și analizează impactul mesajelor promoționale pentru a-ți îmbunătăți pe viitor oferta de produse și servicii.

Black Friday & Cyber Monday se apropie cu pași repezi. Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de folos!

Vânzare bună!

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.