Evaluează corect riscul de creditare

 
În condiţiile în care mediul de afaceri este supus schimbării regulilor în timpul jocului, devenind tot mai instabil şi putin predictibil, cunoaşterea riscurilor de creditare devine esenţială. 
TotalSoft sprijină inovația în domeniul managementului riscului de credit prin susținerea Programului ICAP Trade Exchange, singura rețea online de partajare a informațiilor de credit din România.
 
Informatiile despre comportamentul de plata in mediul comercial reprezinta unul dintre cele mai importante si dinamice criterii in estimarea probabilitatii de neincasare. Mai mult decat atat, acest tip de informatii:
  • Constituie un element important in conceperea politicilor comerciale, deoarece datele despre comportamentul tranzactional reflecta cel mai recent instantaneu al profilului de credit al clientilor, in comparatie cu datele lor financiare.
  • In plus, informatiile despre expunerea totala in piata ajuta la o estimare mai aproape de realitate a limitei de credit si a termenelor de plata. 
Ce este ICAP Trade Exchange?
Programul ICAP Trade Exchange este singura retea de partajare a informatiilor de credit din Romania, care combina experienta si credibilitatea ICAP in domeniile riscului de creditare si bazelor de date despre companii cu know-how-ul si expertiza Dun & Bradstreet (D&B). Ca lider mondial in domeniul informatiilor de afaceri, D&B a lansat si opereaza programe similare in 40 de tari. Programul ICAP Trade Exchange se bazeaza pe experienta si cunostintele la nivel mondial ale D&B, dar este implementat exclusiv de ICAP Group, luand in considerare legislatia si conditiile particulare ale pietei romanesti. Obiectivul Programului ICAP Trade Exchange este de a contribui la calitatea creditului comercial, la actiuni proactive in cazurile de insolventa si la imbunatatirea fluxului de numerar al companiilor. In acelasi timp, ICAP Trade Exchange sprijina companiile in gestionarea soldurilor creditoare, permite masurarea cu acuratete crescuta a riscului de creditare, si imbunatateste metodele aplicate in managementul riscului.
 
Cum functioneaza Programul?
ICAP Group a dezvoltat si gestioneaza o baza de date in care sunt colectate informatiile de credit comercial ale companiilor membre ICAP Trade Exchange. Aceste informatii sunt procesate, agregate si livrate partilor interesate sub forma rapoartelor cu informatii de afaceri.
 
Click aici pentru a vedea un exemplu de raport.
 
Beneficiile Programului
Ca partener al programului, veti avea acces la servicii exclusive prin care veti fi informat asupra profilului de credit al clientilor actuali si potentiali, in timp ce veti primi gratuit analize de portofoliu. Mai exact, apartenenta la Programul Trade Exchange va va oferi instrumentele necesare pentru: 
  • A determina cu exactitate conditiile de creditare si limitele prevazute la clientii actuali si potentiali in functie de comportamentul de plata si expunerea de credit pe piata
  • A afla intarzierile de plata ale clientilor, ceea ce va va permite sa actionati proactiv in cazurile de intrare in incapacitate de plata
  • A va concentra eforturile de colectare debite catre clientii cu risc ridicat si a reduce zilele de intarziere a platilor prin imbunatatirea fluxului de numerar
  • A influenta in mod pozitiv comportamentul de plata al clientilor inconsecventi prin aplicarea pe facturi a logo-ului Programului, oferit membrilor
  • A va recompensa clientii solvabili si a extinde colaborarea cu acestia.
Aderarea la Program
Procesul de participare consta in 3 pasi simpli:
  • Semnarea Acordului de Confidentialitate pentru aderarea la program
  • Agrearea procesului de export si transmitere a datelor tranzactionale ale companiei dvs. catre ICAP.
  • Transmiterea lunara catre ICAP a fisierului de date cu informatii de credit ale companiei dvs, si primirea in acelasi timp a accesului la beneficii oferite exclusiv Partenerilor.
Obiectivul este ca timpul necesar echipei dvs sa exporte si sa transmita datele catre ICAP sa NU depaseasca o ora. De aceea, TotalSoft a dezvoltat un add-on special in Charisma, care perminte generarea raportului necesar a fi transmis catre ICAP in doar cateva minute.
 
Confidențialitatea datelor
Programul ICAP Trade Exchange este guvernat de un acord strict de confidentialitate, care prevede securitatea, integritatea si non-divulgarea informatiilor comerciale, precum si a identitatii participantului la Program catre terte parti. ICAP aplica reglementari stricte pentru operatiunile de colectare, procesare si diseminare a datelor cu care Partenerii contribuie la Program. 
Implementarea acestor norme este supravegheata printr-un mecanism independent de audit in contextul procedurilor stricte pe care ICAP le-a adoptat pentru a proteja confidentialitatea si securitatea datelor partilor implicate.
 
Pentru mai multe detalii privind Programul, vă rugăm să contactați reprezentantul de vânzări TotalSoft alocat companiei dvs. sau să ne scrieți la adresa marketing@totalsoft.ro.
 
Download
ICAP TradeExchange

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.