Acasă I Industrii I Energie & Utilităţi

Soluții Software pentru Energie & Utilităţii

Liderii sectorului folosesc Soluțiile Charisma pentru Energie & Utilități

Aflaţi cum am susţinut succesul celor mai puternice companii din sectoarele de energie şi utilităţi din România. 
 


„Sistemul informatic dezvoltat de TotalSoft grupează într-o platformă unică cele mai importante componente ale activității noastre susținând eficientizarea acestora. De la gestiunea clienților, la cea a licențelor și a
autorizațiilor pentru energie, precum și importul online al declarațiilor de consum, totul se urmărește în mod centralizat și securizat garantând acuratețea datelor și eliminând orice eroare umană posibilă.” Iulian Cojocaru, Șef Serviciu IT ANRE
„Ca să poţi supraveghea un astfel de sistem (care implică numeroase staţii teritoriale) este necesar un sistem IT bazat pe managementul proiectelor de tip corporate pe scară mare, pentru a putea integra toate componentele şi a supraveghea toate etapele. Echipa TotalSoft a fost alături de noi mereu, plecând de la implementare, workshop-uri, analiză, exploatare… avem o linie permanentă de comunicare cu ei. Daca a apărut o problemă, am telefonat, iar ei au fost extrem de dedicaţi.",Călin Stănescu, IT Manager Transelectrica

 

Dominat de deregularizarea pieţei şi de privatizările din domeniul energetic, sectorul utilităţilor și energetic reprezintă un mediu de afaceri extrem de fragmentat, care necesită soluţii software cu scalabilitate ridicată şi capacităţi de configurare mari. Companiile care activează în acest sector sunt dispuse la investiţii iniţiale relativ mici şi costuri de exploatare reduse. Faţă de alte sectoare de activitate, personalul este mai puţin interesat de administrarea sistemelor informatice, iar managementul nu este atât de focalizat în susţinerea implementărilor software sau a unor procese solide de afaceri. Acestor dificultăti li se adaugă sisteme eterogene, neintegrate complete, ceea ce îngreunează procesul de consolidare a datelor, mai ales dacă vorbim de locaţii multiple.

Majoritatea companiilor din sectorul energiei și al utilităților operează sau vor opera în mediu internațional, iar o soluție care să aibă capacitatea de adaptare oferă avantaje competitive.
 
Companiile din sectorul energiei și al utilităților trebuie să facă față provocărilor complexe, de la efectele fluctuațiilor globale economice, schimbările critice în furnizare și cerere, schimbările politice și până la fuziuni și achiziții frecvente. Pentru a răspunde rapid la schimbări, compania dvs are nevoie de planificarea resurselor și eficiență operațională care să le crească vizibilitatea pe piață și să își mențină un avantaj competitiv.
 
Fie că vorbim de electricitate, apă sau gaze naturale, consumatorul nu privește decât produsul final, însă ce se află în spatele generării, transmiterii și distribuției acestor servicii poate fi un proces complex. Companiile au început să înțeleagă cât de importantă este apropierea față de clienți. Diferența o va face locul și modul în care acestea vor alege să facă investițiile în oameni, procese, tehnologii și parteneriate.

 

Soluțiile Charisma pentru Energie & Utilități

Billing for Energy
Charisma Billing este o soluție end-to-end, multi-țară, multi-firmă, multi-locaţie, multi-valută, de facturare și  administrare contracte, suport pentru relația cu consumatorii, care permite contorizarea și înregistrarea consumului individual de energie electrică. Soluția se integrează cu aplicațiile informatice specifice ale clienţilor (Document Management, ERP sau CRM) și sisteme de contorizare inteligentă (smart metering) pentru prelucrarea datelor de consum. Sistemul beneficiază de asemenea de interfațări conform legislaţiei cu site-ul ANRE, distribuitori, transportatori sau alte autorităţi din sistemul energetic (OPCOM). 

[mai mult]

Billing for Utilities
Charisma Billing este o soluție completă, multi-țară, multi-locaţie, multi-valută de contorizare și înregistrare a consumului individual de utilităţi, capabilă să susțină orice volum de date şi cadru legislativ. Soluția poate funcţiona atât de sine stătătoare, cât şi bidirecţional prin integrarea cu orice echipament de citire a contoarelor și orice sistem de tip ERP/CRM.

[mai mult]

 

ERP
Charisma ERP integrează gestiunea resurselor companiei prin automatizarea proceselor contabile, a deprecierii mijloacelor fixe pe mai multe sisteme de referinţă, prin urmărirea bugetelor prin înregistrarea de facturi de vânzare şi achiziţie încheiate de companii care activează în segmentul energiei și utilităților, de orice dimensiune sau complexitate.

 

Managementul relațiilor cu clienții
Dezvoltată pe platformă MS Dynamics, Charisma CRM unifică toate informațiile legate de partenerii companiei de distribuție. Procesele departamentelor de vânzări, marketing și suport clienţi sunt inter-conectate  și eficientizate în vederea dezvoltării și păstrării loialității clienţilor, creşterii veniturilor, precum și furnizării de servicii consecvente şi de calitate clienților companiei.

[mai mult]

 

Managementul proiectelor - Primavera
TotalSoft, în calitate de partener Oracle pentru soluţia Primavera, deţine în prezent o cotă de piaţă de 90% în domeniul aplicaţiilor de Project Management.  Primavera este liderul mondial în soluţii de project şi portfolio management, având o experienţă pe peste 26 de ani pe piaţa internaţională. Soluţia Primavera este implementată la ora actuală în peste 76.000 de companii din peste 80 de ţări având peste 500.000 de utilizatori. Valoarea proiectelor derulate până în prezent cu Primavera depăşeşte 6 trilioane de dolari.

[mai mult]

Colectare debite
Charisma Collection reprezintă o soluţie extrem de eficientă de colectare a debitelor de la clienţi, gestionând procesele de soluţionare a dosarelor juridice şi reposesie, precum şi orice activitate de remarketing - reselling, renting, refinancing.

[mai mult]

Cost Control
Soluția Charisma Cost Control oferă managementul aprobării plăţilor facturilor de furnizori, precum şi istoricul relaţiilor contractuale cu partenerii de afaceri.

[mai mult]

e-procurement
Charisma eProcurement este o soluţie software gândită special pentru planificarea, execuţia, evaluarea şi îmbunătăţirea proceselor de achiziţii si licitații electronice, de contractări şi renegocieri cu diverşi parteneri.

[mai mult]

Managementul Contractelor

Charisma Portfolio Management este un produs complet, special proiectat pentru administrarea lucrărilor, proiectelor, contractelor proprii. Soluția gestionează perfect toate entităţile şi activităţile companiei, de la ofertare, negociere, semnare,  urmărire, derulare, modificare, şi până la finalizare.

[mai mult]

Automatizarea forţelor de vânzare (SFA)
În timp ce oamenii de vânzări își doresc să profite de orice oportunitate, o echipă de vânzări „inteligentă” va realiza din timp oportunitățile care sunt o risipă de efort, energie și resurse și își va putea realiza un plan de acțiune pentru a avea cele mai bune rezultate din oportunităţile cu potenţial.

[mai mult]

Aprobare cheltuieli
eExpense Request Approval  este un produs software proiectat special pentru a urmări, controla şi eficientiza cheltuielile într-o companie. Principalele instrumente folosite sunt bugetele de cheltuieli, fişele de comandă, fluxul de aprobare a cererilor de cheltuială şi posibilitatea consultării stocului intern în timp real.

[mai mult]

Workflows

Știați că lipsa unui management eficient al fluxurilor unei organizaţii sau existenţa riscurilor delegărilor şi a excepţiilor care apar în derularea acestor fluxuri, pot îngreuna dezvoltarea unei afaceri?
 
Fluxul de lucru a fost definit ca fiind automatizarea unui proces de afaceri,  în care documentele, informațiile sau sarcinile sunt transmise de la un participant la altul, în conformitate cu un set de reguli procedurale.

[mai mult]

Managementul documentelor
Charisma Document Management pune la dispoziţie un set de instrumente pentru a crea, gestiona, distribui şi controla documente electronice (text, imagine grafică, arhive, e-mail etc.), precum și posibilitatea de a defini și gestiona eficient procese interne din cadrul organizației.

[mai mult]

Business intelligence
Charisma Analyzer, dezvoltată pe platformă Tableau Software, permite companiilor din sectorul energiei și utilităților să își gestioneze numărul mare de baze de date și să ofere angajaților, echipei de management și partenerilor lor o privire de ansamblu, usor de înțeles asupra performanței companiei.

[mai mult]

 

Automatizarea forțelor de teren
Charisma FFA (Field Force Automation) asigură managementul complet al activităților de teren, îmbunătățind radical calitatea distribuției de energie sau utilități. Prin intermediul dispozitivelor mobile (telefoane, PDA, tablete) tehnicienii își pot monitoriza activitățile zilnice precum creare comenzi, planificare, managementul taskurilor, echipelor proprii și a subcontractorilor, managementul echipamentelor, managementul rutelor, raportări etc.

[mai mult]

Managementul resurselor umane
Charisma HCM este cea mai puternică soluţie software de resurse umane, adaptată legislaţiei româneşti şi care acoperă atât zonele critice de salarizare şi administrare de personal, cât şi zonele strategice ale investiţiilor în dezvoltarea capitalului uman. În prezent, soluția Charisma HCM gestionează salariile a peste 10% din forţa de muncă activă a României şi calculează 25% dintre cele circa 150,000 de salarii externalizate.

[mai mult]

Call Center
Charisma Call Center vă permite să gestionaţi relaţia cu clienţii şi partenerii printr-un punct unic de contact pentru activităţi specifice ca: activităţi de informare, reclamaţii, sugestii, vânzări prin telefon, recuperare de debite şi altele.

[mai mult]

Managementul parcului auto
Charisma Fleet Management eficientizează gestiunea parcurilor auto, reducând semnificativ costurile de operare şi asigurând buna funcţionare a acestora.  Soluţia automatizează calculul costurilor şoferilor şi a traseelor de lucru, optimizând parcul auto şi contribuind semnificativ la creşterea profitabilităţii companiei.

[mai mult]

Intranet
Charisma Intranet este o platformă web de informare securizată și accesibilă prin Internet. Un astfel de mediu flexibil și controlabil, asigură angajaților acces la date despre companie, posibilități de distribuire și publicare de documente de interes, bune practici organizaționale sau calendare de activități.

[mai mult]

Self Service
Charisma Self Service reduce semnificativ costurile şi încărcarea operaţională atât pentru companie, cât şi pentru partenerii de afaceri ai acesteia, prin intermediul unei platforme web furnizoare de informaţii de back-office (situaţie facturi, plăţi, retururi) şi prin posibilităţi de plăţi on-line, notificări pe e-mail sau SMS, sau prin tipăriri rapide a documentelor de interes.

[mai mult]

 
Pentru un demo gratuit  la sediul dumneavoastră, vă rugăm completați acest formular.
 
Download
Pasi esentiali pentru companiile de energie si utilitati care doresc sa isi fidelizeze clientii

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Referinţe clienţi

"... Înainte de implementarea Charisma eProcurement, dacă voiam să verific prețul de achiziție al unui pix trebuia să caut informația în mii de dosare. Acum această informație este la un search distanță și conține toate detaliile, de la data achiziției, la lista celor care au participat la licitația respectivă, prețurile ofertate, responsabili interni etc. ..."
Yurii Erogov,
Maintenance and Repair Equipment General Manager Deputy Petrotel-Lukoil.
Rafinăria Petrotel-Lukoil crește transparența achizițiilor cu Charisma eProcurement
"... Charisma este uşor de utilizat, de configurat, mai ales pe partea de rapoarte; este o aplicaţie locală, potrivită pieţei româneşti. Este flexibilă, uşor de adaptat şi în acelaşi timp complexă. Nu în ultimul rând, a existat o colaborare foarte bună şi foarte directă cu managementul companiei ..."
Luminiţa Baicu,
Chief Financial Officer
Rebu

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.