Vel Pitar

Charisma dă savoarea produselor Vel Pitar

Suntem multumiţi de modul în care s-a desfăşurat implementarea, de rezultatele obţinute, de analizele pe care le putem face. Să avem date corecte, în timp util, pe baza cărora să putem lua decizii rapide este foarte important pentru noi. Consider că investiţia făcută în Charisma a fost o decizie excelentă.Florin Tătaru, Human Resources Country Manager

Compania
Grupul Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor de panificaţie şi are o activitate  împărţită pe trei linii de business: panificaţie (Vel Pitar), morărit (Şapte Spice) şi retail (VP Magassin). Pentru o companie de panificaţie, cifrele care o definesc sunt impresionante: 4600 de angajaţi, 5 mori, 12 centre de producţie, ce asigură un volum lunar de aproape 25.000 tone de produse, un lanţ de desfacere de peste 157 de magazine şi o cifră de afaceri consolidată de peste 100 mil Euro.


Situaţia
În lipsa unei soluţii informatice profesioniste, care să facă din managementul unui număr mare de angajaţi un proces ordonat şi uşor de realizat, Vel Pitar făcea eforturi mari pentru a efectua activităţile de HR&Payroll. Prelucrarea informaţiilor din diferite formate (e-mail, excel, printuri etc.), integrarea datelor necesare calculului salarial şi administrării de personal, din cele 12 locaţii, era o activitate consumatoare de timp care bloca mai multe resurse ale departamentului lunar, timp de câteva zile. În lipsa unei soluţii software unitare şi raportările se făceau greoi, la momentul finalizării procesului datele fiind deja perimate.

Vel Pitar a căutat atunci o soluţie stabilă, în care să-şi poată pună baza şi despre care să ştie că nu îi va crea probleme. De asemenea, a dorit ca soluţia să aibă experienţă de implementare în companii similare activităţii sale. După o cerecetare de piaţă, s-a ales soluţia Charisma HCM de la TotalSoft.


Soluţia
TotalSoft a instalat la Vel Pitar o soluţie completă ce conţine modulul de salarizare, administrare, training, recrutare, evaluare, raportare şi modulul web HCM Portal, modul care facilitează comunicarea departamentului cu angajaţii. Prin intermediul acestuia, angajaţii îşi pot verifica fluturaşul de salariu, rezultatele evaluărilor, pot semnala eventuale erori în privinţa datelor personale etc., ceea ce înseamnă o degrevarea a departamentului de HR de activităţi consumatoare de timp.

Partea cea mai complexă a proiectului este susţinută de modulul de salarizare al aplicaţiei Charisma HCMşi răspunde unui calcul salarial complex, specific acestui domeniu de activitate, în care se întâlnesc toate sporurile disponibile în legislaţia noastră (sporuri de sâmbătă şi duminică, zile de concediu diferite pe categorii de personal etc.).

De asemenea, raportările se fac acum mult mai uşor, centralizat, există siguranţa corectitudinii informaţiilor iar timpul de calcul al salariilor s-a scurtat cu câteva zile. S-au redus costurile şi structura de personal a departamentului iar multe resurse au fost reorientate către alte activităţi. Şi toate acestea au fost posibile la  doar o lună după ce Vel Pitar a început să lucreze live cu Charisma HCM.

“Noiembrie 2007 a fost prima lună în care s-a lucrat exclusiv pe Charisma şi a fost neaşteptat de uşor de închis.” îşi aminteşte dl Tătaru. “Cu toate că era un soft nou pentru oamenii noştri, am reuşit să închidem luna mult mai repede decât o făceam cu cel vechi, pe care îl foloseam de mai mulţi ani de zile.” Pe viitor se intenţionează şi implementarea unei aplicaţii de pontaj care va ajuta la legarea pontajului direct de aplicaţie.

Vel Pitar pune totodată accent deosebit pe procesul continuu de evaluare şi dezvoltare a personalului, investind timp şi efort pentru “creşterea” angajaţilor săi.  “Charisma ne oferă o evidenţă foarte clară a trainingurilor pe care le facem, a oamenilor care participă, a istoricului, costurilor şi evaluărilor. Putem analiza mult mai uşor traseul unui om şi ce trebuie să facem pentru a-l păstra în compaie şi a-l utiliza la potenţialul maxim.”
 

Studiu de caz realizat în anul 2008.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.