Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I Tiriac Leasing

Tiriac Leasing

Un modul creat împreună cu clientul

În momentul implementării soluţiei făceam circa 150 de contracte noi pe lună. Datorită sprijinului din partea aplicaţiei am ajuns la circa 700 de contracte noi pe lună. Un volum de patru ori mai mare, şi nu prin multiplicare cu patru a personalului Adrian Alexe, President and General Manager, Tiriac Leasing

Compania
Aparţinând grupului Ţiriac Holdings, Ţiriac Leasing este unul dintre liderii pieţei de leasing din România. În principal, Ţiriac Leasing oferă finanţare în sistem leasing financiar intern şi leasing operaţional pentru întreaga gamă de autovehicule, de la autourisme până la marile flote comerciale, precum şi o gamă largă de echipamente. 

În 2008, Ţiriac Leasing a atins o cifră de afaceri de 80 milioane de euro, prin intermediul echipei de peste 100 de angajaţi din 8 sucursale la nivel naţional.


Situaţia

Ce faci când eşti managerul unei companii aflate în plină creştere şi simţi că procesele de business care se derulează în societate îţi scapă de sub control? E clar că e momentul unei alegeri care să aducă în companie mai multă organizare, fără să fie nevoie de o mărire substanţială a costurilor. Cea mai bună soluţie la ora actuală pare să fie ERP-ul.

Povestea lui Adrian Alexe, preşedinte şi director general la Ţiriac Leasing, nu este diferită de cea a oricărui manager care a luat la un moment dat decizia implementării unui ERP. Leasingul este însă o activitate specifică, total diferită de una de distribuţie, producţie, hotelieră. Experienţa de lucru într-o altă societate de leasing l-a făcut pe Adrian Alexe să ia de această dată, la noua companie, decizia mult mai uşor.


Soluţia
Soluţia aleasă a fost cea concepută şi dezvoltată de TotalSoft. „Ceea ce ne-a determinat să lucrăm cu TotalSoft a fost faptul că este o societate mare şi reprezentativă pentru piaţa românească. În plus, a avut capacitatea de a dezvolta un soft pentru piaţa de leasing din România“, Adrian Alexe.

La Ţiriac Leasing s-a făcut extreme de rapid trecerea de la vechea la noua aplicaţie. Deşi preşedintele Ţiriac Leasing cunoştea produsul TotalSoft, Liviu Dan Drăgan spune că „nu am avut nici o secundă sentimental că vom fi favorizaţi“. Oricum, Charisma trecuse deja proba de foc, aceea a creşterii companiei unde fusese implementată, la BCR Leasing.

„Aveam o aplicaţie soft scrisă într-un limbaj mai vechi, concepută cu nişte tehnologii mai vechi, lucru care ne aducea destul de multe probleme în analizarea companiei şi a situaţiei dintr-un anumit moment. Aplicaţia nu avea nici un fel de flexibilitate, reuşea să rezolve partea simplă de facturare, dar nu putea acoperi încasările, gestiona clienţii, iar operaţiunile de management, de cash flow se acopereau manual, ceea ce însemna un consum foarte mare de resurse umane, cu costuri sporite”, Adrian Alexe.

Aplicaţia a fost foarte bună pentru un anumit nivel al contractelor, dar odată depăşit un prag, nu se mai pot face manual anumite lucruri. În acel moment am luat hotărârea să schimbăm aplicaţia existentă“, povesteşte oficialul Ţiriac Leasing referindu-se la situaţia cu care s-a confruntat la BCR Leasing.

Liviu Dan Drăgan, director general al TotalSoft, îşi aminteşte că „modulul de leasing al Charisma a fost dezvoltat odată cu începutul colaborării cu BCR Leasing, iar geneza produsului s-a făcut din această colaborare. Know-how-ul l-am câştigat împreună, s-a făcut în baza unor analize şi procese, despre care pot spune că au fost corect făcute, în consecinţă au urmat mai multe implementări. Aşa a apărut partea de leasing din cadrul Charismei“.

Aşa cum declară oficialul Ţiriac Leasing, în partea a doua a anului 2003 existau două societăţi care ofereau două aplicaţii importante pe piaţa de leasing, printre care şi TotalSoft. „Am creat un colectiv care a fost desemnat să se ocupe de alegerea aplicaţiei.

„Colegii mei au văzut ambele oferte, au fost mai multe şedinţe cu fiecare dintre cei doi ofertanţi şi, în urma analizării celor două soluţii, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar, a fost ales TotalSoft“, Adrian Alexe.

Începând cu 1 octombrie, s-a trecut deja 100% pe noua aplicaţie, iar adaptarea utilizatorilor este făcută tot în procent de 100%, pentru că toate departamentele sunt funcţionabile. Aplicaţia a ajutat societatea să-şi mărească volumul de activitate şi în acelaşi timp s-o controleze eficient.


Rezultate

Ţiriac Leasing a automatizat o mare parte din procese, aplicaţia permiţând ca o informaţie să fie introdusă o singură dată de către o singură persoană, lucru despre care nu se putea vorbi în vechea configurare. Când vorbeşti de contracte puţine, e posibil să nu se observe, dar la un număr mare de contracte problema devine gravă, putând afecta iremediabil activitatea firmei.

„Făceam circa 150 de contracte noi pe lună în momentul implementării soluţiei. Când am părăsit firma, datorită sprijinului din partea aplicaţiei ajunsesem la circa 700 de contracte noi pe lună. Un volum de patru ori mai mare, şi nu prin multiplicare cu patru a personalului“, Adrian Alexe.

Contractul Ţiriac Leasing cu TotalSoft a fost unul flexibil. „Nu am avut nici un moment sentimentul că ni se oferă un produs şi orice altă modificare costă de trei ori produsul în sine. Modificările ulterioare nu au costat mai mult decât ne-am aşteptat“, Adrian Alexe.
 

Studiu de caz realizat în anul 2005.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.