Medicover

Nici o clinică medicală nu poate fi eficientă fără un sistem informatic integrat

Principala problemă a serviciilor din laborator era timpul. Eliberarea rezultatelor analizelor pacienţilor dupa prea mult. Promptitudinea acestor servicii este încă o piatră de încercare pentru eficienţa fiecărui laborator. Se strângeau teancuri de rezultate care trebuiau trimise prin fax sau email, activitate consumatoare de timp. În prezent, rezultatele validate pot fi accesate prin intermediul internetului.Virgil Ivan, General Manager

Compania
Cu peste 13 ani de activitate pe piaţa Românească, Medicover oferă servicii medicale prin 450 de medici şi asistente, către 70,000 de abonaţi din 1500 de companii. Reţeaua de parteneri este formată din peste 60 de clinici, din toate judeţele ţării.

Medicover este unul dintre cele mai mari grupuri medicale la nivelul Europei Centrale şi de Est, activând în ţări ca Cehia, Ungaria, Slovacia sau Polonia.


Situaţia
Pentru o clinică privată, eficienţa nu reprezintă doar o problemă de viaţă şi de moarte în ceea ce-i priveşte pe pacienţi, ci şi una de profitabilitate. Informatizarea unui laborator informatic este mai importantă decât în alte sectoare ale sănătăţii, pentru că sunt câteva procese care necesită informatizare extrem de rapidă. Astfel, laboratoarele implica un volum foarte mare de pacienţi, care generează un volum uriaş de analize. Identificarea, trasabilitatea şi securizarea acestora este esenţială, fiind e o problemă de confidenţialitate, de eficientizare, pentru ca şi costurile să fie mai mici.

Datorită creşterii afacerii şi implicit a numărului de pacienţi, Medicover a sesizat nevoia implementării unui sistem informatic, care să eficientizeze activitatea, să reducă timpul de procesare a analizelor de laborator, să reducă costurile de operare şi, bineînţeles, să crească viteza de reacţie şi transparenţa în relaţia cu pacienţii clinicii. Toate aceste dorinţe ca unic obiectiv creşterea satisfacţiei pacienţilor şi, implicit, a loialităţii lor.


Soluţia

După o analiză a competenţelor din piaţă, Medicover s-a decis asupra furnizorului: TotalSoft. Specialiştii celor două companii şi-au unit eforturile pentru a evalua şi a trasa procesele interne din cadrul clinicii. De altfel, soluţia software implementată a fost dezvoltată pe specificul Medicover. Astfel, toate cerinţele companiei, plecând de la modulele pentru contracte sau profitabilitate şi până la evidenţa pacienţilor, au fost conform nevoilor clientului. Printre ele, s-a implementat pentru prima dată în Romania EMR, o soluţie prin care medicul poate accesa, prin intermediul unui browser, istoricul medical al pacientului, de la rezultate pana la diagnostic.

“Integrarea unui sistem informatic presupune şi cunoşterea foarte bună a oamenilor care vor lucra cu el deoarece, până la urmă, oamenii vor fi cei care vor mânui sistemul. Noi ne-am spus doleanţele, iar ei le-au pus în practică cu o echipă de profesionişti. Am devenit o familie, ne cunoaştem şi cu bune, şi cu rele. Suntem integrati, inclusiv uman, cu TotalSoft" Virgil Ivan, Directorul General al Synevo (parte integrantă a Medicover).


Rezultate
Cele opt laboratoare ale Medicover de la nivel naţional funcţionează în prezent într-o reţea  unitară. Modulul de laborator integrat în soluţia TotalSoft este dezvoltat pentru medici, pentru clienţii laboratoarelor. În momentul în care a trimis un pacient pentru investigaţii, medicul poate vedea rezultatele, oriunde s-ar afla. Se poate spune că, datorită volumului mare de investigaţii, laboratorul se apropie ca entitate de sfera industrială. Zilnic se procesează 16.000 de analize, în toate cele opt laboratoare. Pentru mai mult de jumatate dintre ele rezultatele trebuie să fie gata în trei ore. Pentru că Medicover are laboratoare în 6 spitale din România, pentru acestea timpul de răspuns trebuie să fie mai mic decât pentru cei care vin în ambulatory.

TotalSoft a implementat aceeaşi soluţie şi la cele trei clinici ale Medicover din Bucureşti şi din Focşani. De altfel, soluţia a avut success şi în străinatate, TotalSoft fiind câştigătorul licitaţiei organizate în 2002 de către Medicover International în Polonia, pentru informatizarea tuturor clinicilor şi laboratoarelor din Europa Centrală şi de Est. Ulterior, compania a implementat sistemul integrat dedicat sănătăţii în Polonia, Cehia, Ungaria şi Estonia.

”Fără o soluţie cum e cea a TotalSoft nici nu se poate pune problema unui business real şi eficient. În orice moment se poate face un raport între costuri şi încasări, raport care trebuie să fie optim dacă afacerea este profitabilă. Acest control nu se poate face fără un sistem informatic adecvat” Virgil Ivan, Directorul General al Synevo (parte integrantă a Medicover).
 

Articol publicat în 2005.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.