Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I Impact Developer & Contractor

Impact Developer & Contractor

Impact Developer & Contractor reduce cu 40% costurile serviciilor de customer care

Implementarea CRM ne-a oferit viteză mare de lucru, corectitudinea informaţiilor utilizate în cadrul companiei precum şi o îmbunătăţire a calităţii serviciilor oferite clienţilor. Acum, putem să răspundem mult mai repede şi mai bine.Cristian Todiriţă, IT Manager

Compania
Înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică, compania Impact Developer&Contractor SA este unul dintre cele mai cunoscute nume pe piaţa imobiliară din România. În 1996 Impact Developer&Contractor SA a fost cotată la Bursa Română de Valori Bucureşti, iar din 2006 acţiunile au promovat la categoria I a Bursei, devenind astfel primul reprezentant al sectorului de dezvoltare imobiliară şi construcţii. În anul 1995 Impact Developer&Contractor S.A. a introdus pe piaţa din România conceptul de "ansamblu rezidenţial" o dată cu demararea ansamblului ALFA.  În mod curent, compania gestionează 16 ansambluri rezidenţiale, în mai multe oraşe din ţară, cu peste 2000 de unităţi locative şi un centru de afaceri de clasa A, cu 8000 mp. La nivel financiar-contabil, compania este administrată pe baza sistemului Charisma ERP, implementat în 2003, când Impact Developer&Contractor avea peste 3.000 de angajaţi şi circa 400 de clienţi deja mutaţi în case noi, precum şi un depozit propriu de materiale care deservea atât clienţii externi, cat si lucrările de construcţii proprii.

 
Situaţia
În 2008, pe fondul creşterii pieţei imobiliare, numărul de clienţi ai Impact Developer & Contractor SA crescuse considerabil, iar gestiunea acestora devenise dificilă cu echipa internă. Pentru a suplini activitatea acesteia compania apela la subcontractori pentru numeroase activităţi. În acest context, managementul nu avea o imagine de ansamblu asupra vânzărilor şi nici nu putea controla etapele unui ciclu de vânzare, modul în care erau calificate, gestionate şi finalizate oportunităţile de afaceri. Informaţiile erau păstrate local de către fiecare om de vânzări în parte, iar consolidarea şi analiza acestor informaţii era foarte dificilă, deoarece vânzătorii se aflau în mare parte din timp pe teren. Analiza datelor se făcea în Excel, cu limitări majore în ceea ce priveşte posibilităţile de interpretare.
 
Complementar pentru clienţii deja existenţi, compania gestiona contractele de utilităţi prin divizia de customer care, care însă avea personal insuficient pentru volumul de muncă manuală prestată. Gestiunea problemelor semnalate de către clienţi era dificilă, ca de altfel şi trimiterea către clienţi a facturilor sau a altor tipuri de documente. Înştiinţările de plată se făceau prin curier, ceea ce inducea o întârziere în relaţionarea cu clienţii şi colectarea debitelor. În acest context s-a luat decizia implementării unei soluţii de tip CRM (Customer Relationship Management) pentru gestionarea centralizată a informaţiilor şi obţinerea unei imagini de ansamblu asupra acestei activităţi.
 
 
Soluţia
A fost desemnată o echipă internă pentru sintetizarea cerinţelor şi identificarea celei mai potrivite soluţii de tip CRM. S-a avut în vedere atât achiziţia unei soluţii de la un furnizor dedicat dar şi dezvoltarea internă a unei astfel de aplicaţii, la care s-a renunţat însă din lipsa resurselor disponibile. Cel mai convingător produs a fost Microsoft Dynamics CRM, în versiunea 4.0, care la vremea respectivă fusese recent lansată de Microsoft, şi care aducea numeroase îmbunătăţiri faţă de versiunile precedente dar si faţă de alte soluţii concurente.
 
Mai mult, partenerul Microsoft care prezentase soluţia era TotalSoft, care furnizase şi sistemul ERP, şi prin urmare putea integra cel mai bine cele două aplicaţii. O altă soluţie de notorietate globală a intrat pe lista scurtă însă avea un preţ mai mare şi nu oferea integrare cu sistemul financiar-contabil. „Am participat la o prezentare a Dynamics CRM 4.0 şi mi s-a părut o soluţie protrivită cu cerinţele noastre. Mai mult, deoarece utilizam deja o soluţie TotalSoft integrarea CRM-ului în sistemul informatic de către aceeaşi echipă a părut cea mai pertinentă abordare” afirmă Cristian Todiriţă, IT Manager Impact Developer&Contractor SA.
 
Proiectul s-a semnat în februarie 2008, prin implementarea moduleleor standard pentru Vânzări, Marketing şi Suport Tehnic, cu personalizări extinse pentru segmentul de raportare şi analiză. Aplicaţia CRM a fost integrată cu sistemul Charisma ERP pentru preluarea automă şi reciprocă a datelor.
 
,,Pe baza unui scadenţar cu elemente de dată calendaristică şi date financiare, clienţii vor fi anunţaţi cu privire la termenele de plata, informarea făcându-se pe e-mail. Pentru cei care nu preferă poşta electronică,  informarea se face pe telefon sau pe alte canale de comunicare preferate.” declară Cristian Todiriţă.
 
Complementar, a fost definit un Depository unde angajaţii pot găsi întrega documentaţie aferentă activităţii: planuri, proiecte, documentaţie, condiţii de plată, contracte etc. Orice schimbare operată de către departamentele proiectare, economic sau juridic asupra documentelor se regăseşte imediat în acest Depository. Astfel, toţi angajaţii lucrează cu versiuni identice pentru orice document.
 
 
Rezultate
Utilizarea Microsoft Dynamics CRM a permis companiei Impact Developer&Contractor să depăşească mai uşor perioada critică prin care a trecut piaţa locală de imobiliare odată cu venirea crizei. Impact Developer&Contractor SA a înregistrat beneficii evidente pe toate direcţiile de activitate, în concordanţă cu obiectivele iniţiale ale proiectului. Printre cele mai importante se află:
 • Obţinerea unei imagini de ansamblu asupra companiei prin accesarea unei selecţii extinse de rapoarte manageriale cu privire la volumul vânzărilor pe diverse categorii, evoluţia lead-urilor, gradul de atingere al obiectivelor etc.
 • Creşterea calităţii oportunităţilor de afaceri printr-o selecţie mai atentă a oportunităţilor şi identificarea celor mai bune canale de promovare.
 • Reducerea timpului de calificare a oportunităţilor de afaceri prin furnizarea echipei de vânzări a unor informaţii mult mai detaliate despre clienţi.
 • Creşterea eficienţei echipei de vânzări prin eliberararea de activităţi complementare.
 • Scăderea costurilor interne prin reducerea numărului de personal implicat în activitatea de gestiune clienţi. „Estimăm o reducere a acestor costuri de circa 40% prin redimensionarea departamentelor şi eliminarea proceselor manuale,’’ consideră Cristian Todiriţă.
 • Creşterea productivităţii angajaţilor prin automatizarea unor activităţi mari consumatoare de timp: expediere corespondenţă, căutare documentaţie, sau realizare rapoarte de activitate.
 • Creşterea eficienţei campaniilor de marketing prin analiza atentă a efectelor acestora şi alegerea celor mai potrivite canale de comunicare. "În ultimul an, mai multe campanii au fost sistate sau modificate în urma analizei eficienţei prin intermediul CRM-ului."
 • Eliminarea serviciilor de help-desk prin utilizarea unei aplicaţii standard, cu rapoarte uşor de obţinut faţă de Excel. Fiecare angajat îşi poate edita singur rapoarte de analiză fără să fie nevoie de cunoştinţe tehnice.,,Training-ul pentru utilizarea aplicaţiei a fost foarte scurt deoarece interfaţa este simplă, iar toate rapoartele se obţin într-o manieră standardizată, a trebuit să le explic o singură dată tuturor.’’  Cristian Todiriţă.
 • Îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii în urma informării rapide şi corecte a acestora.
 • Reducerea considerabilă a numărului de întârzieri la plată prin trimiterea sistematică a mesajelor de informare cu privire la plăţile datorate.
 • Eliminarea erorilor prin accesarea unei documentaţii actualizate. „Anterior documentele se păstrau local şi se întâmpla ca unii oameni de vânzări să utilizeze contracte mai vechi, lipsite de unele actualizări ale departamentului juridic, fapt ce a generat unele neînţelegeri în relaţiile cu clienţii.’’ Cristian Todiriţă
 • Eficienţa colaborării cu TotalSoft a determinat compania Impact Developer&Contractor să decidă extinderea proiectului de CRM. Astfel, la începutul anului 2009 a fost adăugat modulul Collection, iar în aprilie 2010 au fost dezvoltate o serie de funcţionalităţi pentru expedierea automată a facturilor. Următoarea etapă a proiectului, prevăzută pentru primele luni din 2011, va adăuga solutia eCare, un portal de self-service precum şi funcţionalităţi de eMarketing.
„Consider că Microsoft Dynamics CRM este un instrument care ne-a ajutat foarte mult să trecem peste provocările actuale din piaţa de construcţii şi imobiliare, şi să fim mai prompţi în rezolvarea solicitărilor clienţilor.” Cristian Todiriţă, IT Manager, Impact Developer&Contractor SA.
 
Studiu de caz realizat în anul 2011.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.