Avantajele sistemelor POS

Industria de retail a suferit schimbări majore în ultimii zece ani, fiind supusă permanent presiunii preferinţelor consumatorilor, a puterii de cumpărare, cererilor fluctuante, dar şi respectării normelor legislative locale sau internaţionale. În aceste condiţii, companiile de retail trebuie să se adapteze pentru a răspunde rapid şi inteligent nevoilor unui consumator informat, înarmat cu unelte tehnologice de ultimă generaţie care îi permit o agilitate şi conectare permanentă la date ce îi pot influenţa procesul de achiziţie în timp real.

Utilizarea unei soluţii software retail integrate de tip POS contribuie la automatizarea, simplificarea și organizarea întregului proces de vânzare, rezultând în creșterea productivității, a eficienței și a rentabilității companiei, şi transformă magazinul într-o experienţă unică pentru toţi clienţii.
 
Câteva avantaje majore ce decurg din utilizarea unei soluţii software retail de tip POS în comerțul cu amănuntul sunt prezentate mai jos: 
 
Gestionaţi eficient stocurile
Controlul optim al stocurilor şi integrarea cu procesele de aprovizionare asigură în permanenţă produse disponibile în stoc, alertează asupra celor care lipsesc şi minimizează pierderile cauzate de surplusurile de marfă.
 
Creşteţi profitabilitatea şi reduceţi erorile umane
Rapoartele de vânzări detaliate oferă informaţii despre produsele care aduc profit, dar şi despre cele care nu sunt rentabile. Soluţia organizează, simplifică şi automatizează operaţiunile şi tranzacţiile zilnice, înlocuind verificarea manuală a necesarului sau a registrului de casă.
 
Creşteţi satisfacţia clienţilor
Reducerile, cupoanele cadou şi promoţiile speciale sunt adesea criteriul definitiv în atragerea clienţilor. O soluţie software specializată pentru retail vă ajută să răspundeţi imediat la schimbările în preferinţele consumatorilor prin politici comerciale flexibile şi integrate. Astfel, fiecare produs din magazin poate fi asociat cu strategii de promovare şi vânzare adecvate.
 
Obţineţi avantaje de marketing
Utilizarea unei soluţii POS ajută la construirea bazelor de date cu informaţii despre clienţi, facilitând viitoare campanii promoţionale.
 
Loializaţi –vă clienţii
Soluţia POS vă ajută să construiţi o relaţie sănătoasă cu clienții fideli prin implementarea de programe de loializare. Cardurile de loialitate emise clienţilor pot fi scanate la terminalul POS la fiecare achiziţie pentru a adăuga puncte de recompensă în funcție de cantitatea cumpărată. Punctele de loialiate pot fi acumulate pentru a beneficia de reduceri sau răscumpărate în momentul achizițiilor ulterioare, conform programului de fidelizare implementat în magazin.
 
Concluzie
Avansul tehnologic, împreună cu estomparea graniţelor între TV, social media şi dispozitivele mobile, au contribuit la creşterea influenţei asupra consumatorilor în alegerea brandurilor. Astfel, orice retailer, de talie mică, medie sau mare, trebuie să investească inteligent într-o soluţie software capabilă să acopere cerinţele operaţionale ale unui punct de vânzare.

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.