Sisteme ERP - topul tendințelor in 2017

Tendințele ERP sunt într-o continuă schimbare, ceea ce face ca responsabilii IT ai companiilor (CIO, CDO) să aibă o viața din ce în ce mai grea. TotalSoft construiește modele și soluții de top în scopul eficientizării operațiunilor și alinierii proceselor de business la cele mai înalte standarde dar, în același timp, are ca principal obiectiv adaptarea produselor sale la cerințele pieței aflate într-o continuă mișcare.

Specialiștii TotalSoft au conturat tendințele care vor marca anul acesta, tot mai pregnant, piața serviciilor IT în România.

Big Data

La prima vedere, soluțiile ERP și Big Data Analytics nu par să aibă prea multe în comun. Cu toate acestea, companiile se îndreaptă clar către furnizorii de software ERP care oferă cel mai bun sistem de acces la volume mari de date și la analiza și raportarea acestora.
Big Data va fi complementar sistemului ERP și va ajuta la rafinarea inputurilor în sistem, astfel încat procesele de business guvernate de ERP să poată rula eficient. 

Inteligenta Artificială transformă soluțiile ERP

Un ERP inteligent este un sistem care folosește tehnologii noi cum ar fi inteligența artificială, analize predictive și implementare în cloud. Actuala transformare digitală schimbă arhitectura pentru tot mai multe softuri, în mod special în cazul ERP. Fără îndoială, Inteligența Artificială va avea un impact major asupra modului de planificare a resurselor companiei pentru dezvoltarea sistemelor de tip ERP în viitorul apropiat.

Deși apar multe obstacole, o interfața de utilizator conversațională și îndreptată spre a-l asista pe client va face diferența în alegerea sistemelor ERP în viitorul apropiat!

Mobilitate

În ziua de azi, oamenii activi în business se afla într-o continuă mișcare, iar device-urile mobile reprezintă modul în care ei pot sta conectați cu cei din jur. Sistemele ERP se vor modifica astfel încât aceștia să poată accesa cu ușurință toate informațiile necesare fără a fi nevoiți să se deplaseze până la sediul companiei.

Sistemele mobile oferite de TotalSoft prin Charisma ajută la actualizarea informației în timp real, accesarea bazei de date prin webservice, notificări PUSH către clienți, chiar și când aceștia au aplicația închisă și vizualizarea rapoartelor în modul offline. 

Soluții Cloud

Din ce în ce mai multe companii decid alegerea unor soluții punctuale bazate pe CLOUD pentru sistemele ERP sau CRM. Mutarea datelor în cloud atrage necesitatea mutării analizelor de date în cloud cu beneficiile cunoscute: eliminarea investițiilor de achiziție și mentenanță hardware, eliminarea costurilor de implementare, scalabilitatea rapidă a sistemului fără întreruperi de activitate, posibilitatea de acces a datelor de la distanță etc.

Social Media (SM)

Integrarea SM în ERP poate fi o soluție prin care angajații vor putea sta conectați la diferite tipuri de date, iar rețelele de socializare le vor permite să discute în timp real. Așteptările în domeniul business software vor fi îndreptate spre a rezolva problemele de business management, permițând userilor să comunice și să interacționeze într-un mod apropiat interacțiunii pe social-media. Mergând mai departe, integrarea social-media va deveni tot mai prezentă și va permite organizațiilor să adauge elemente noi aplicațiilor de tip ERP cum ar fi: profiluri ale vizitatorilor sau feedback la conversații.