Acasă I Resurse I Analize şi studii de caz I Din spatele culiselor I Business Applications I Soluții pentru gestiunea și creșterea portofoliului de contracte în asigurări

Gestiunea și creșterea portofoliului de contracte în asigurări

Piaţa locală de asigurări înregistrează o dezvoltare permanentă, atât prin creşterea numărului de clienţi, cât şi prin maturizarea companiilor. Pe plan local şi-au făcut apariţia prin pătrunderea în acţionariat sau prin deschiderea de filiale, unele dintre cele mai cunoscute nume din industrie, ducând astfel la creşterea considerabilă a nivelului concurenţei, dar şi a nevoii de eficienţă.

Multe din sistemele IT actuale implementate la asiguratori sau brokeri au limitări în a oferi performanţă şi suport în gestionarea unui număr de clienţi în creştere sau de a susţine lansarea rapidă a noilor produse sau servicii. Complementar, criza financiară globală aduce presiuni mari de reducere a costurilor, iar pentru companiile afiliate grupurilor multinaţionale se adaugă şi necesitatatea raportărilor către sediul central.

 
 

Companiile și brokerii de asigurări-reasigurări derulează activități extrem de dinamice. Procesarea cererilor, întocmirea polițelor noi, contabilitatea și relațiile cu clienții sunt principalele puncte cheie în succesul pe o piață extrem de competitivă. Prin intermediul unei soluții pentru gestionarea relațiilor cu clienții, veți asigura servicii de înaltă calitate, indiferent de mărimea instituției sau numărul de filiale din țară. Prin consolidarea datelor din mai multe sisteme utilizate anterior sau în paralel și integrate cu sisteme core-insurance, soluțiile CRM reduc timpii de procesare a cererilor prin fluxuri de lucru adaptate specificului industriei, crește acuratețea înregistrărilor de polițe și totodată asigură gestiunea eficientă a documentelor precum contracte, anexe etc. Soluția ajută la creșterea predictibilității încasărilor, reducerea costurilor per incident și a numărului de reclamații, precum și escaladarea acestora.


Eficiența campaniilor de marketing poate fi masurată ușor prin numărul leadurilor generate și numărul clienților noi câștigați, în corelare cu bugetul și tipul fiecărei campanii în parte. Fie că vorbim de promovarea portofoliului de produse sau trimiterea de informări periodice către baza de contacte, o astfel de soluție permite segmentarea recipienților ținând cont de criterii specifice ca tipul de asigurare, data de început sau data de sfârșit a poliței, valoarea GWP etc.


O soluție CRM asigură forței de vânzare o viziune holistică asupra istoricului clienților, grupați pe categorii precum leaduri proprii, leaduri din campanii de marketing, website-ul companiei sau aduse de call center. Soluția ajută la creșterea ratei de reînnoire a polițelor prin identificarea mult mai rapidă a oportunităților de vânzare pentru noile produse și servicii.


Prin utilizarea unei soluții accesibile de pe echipamente diverse (laptop, tabletă, smartphone) crește timpul petrecut în interacțiune directă cu clienții și se reduce alocarea ineficientă a acestuia în activități operaționale precum introducerea sau corectarea datelor din sistem. Interacțiunea cu clientul este cu atât mai calitativă cu cât agentul de vânzări poate accesa în timp real, prin intermediul aplicației, o suită de informații și materiale menite să sporească procesul de vânzare – broșuri, informații despre campaniile de marketing în derulare, istoricul clienților etc.


O aplicație completă de CRM include și componenta de call center, asigurând în cadrul aceluiași sistem un management eficient al apelurilor inbound și outbound, precum și configurarea de chestionare.


Departamentul de relații va avea la dispoziție un sistem integrat pentru soluționarea reclamațiilor și a cererilor de tip help desk , evaluarea incidentelor de fraudă sau managementul soluționării tichetelor. O soluție ideală oferă clienților posibilitatea de a accesa rapid și într-un mod intuitiv statusul contractelor cu compania, precum și informații despre plățile de efectuat sau beneficiile poliței deținute, prin intermediul unui portal web dedicat.


Soluția CRM permite configurarea drepturilor de acces conform rolurilor în cadrul organizației – cu alte cuvinte, agenții de teren, brokerii, managerii de regiune sau de unitate vor vizualiza diferențiat informațiile și rapoartele în cadrul sistemului. În funcție de rolul definit în organizație, pot fi accesate rapoarte ale performanței anagajaților sau a companiei, precum:

  • Evoluția contractelor încheiate pe persoane juridice sau fizice;
  • Situația campaniilor de marketing și a stadiilor în cadrul procesului de vânzare;
  • Rapoarte de vânzări specifice – nr. de contracte noi, nr. de reînoiri polițe, valoare contracte noi, valoare reînoire polițe;
  • Vizualizarea rezultatelor chestionarelor sau ale convorbirilor telefonice în call center etc.

În domeniul asigurărilor nu există decât un singur tip de poliță către succes – gestionarea integrată a relației cu clienții, de la marketing, vânzări și până la activități de service. Pentru mai multe detalii privind soluțiile potrivite accesați pagina Soluții CRM sau scrieți-ne la adresa marketing@totalsoft.ro.
 

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.