Acasă I Resurse I Analize şi studii de caz I Din spatele culiselor I ERP I Criterii în alegerea unei soluţii ERP

Criterii în alegerea unei soluţii ERP

Decizia alegerii unei soluţii ERP care să satisfacă nevoile unei organizaţii este pe atât de importantă pentru organizaţie, pe cât de dificilă datorită multitudinii de oferte de pe piaţa. Totuşi, datorită fragmentării industriei şi specializării soluţiilor ERP, nici unul dintre aceşti furnizori nu asigură toate capabilităţile necesare. Iată de ce vă oferim câteva idei după care să vă ghidaţi în alegerea unei soluţii ERP.

Consultanţii noştri vă stau la dispoziţie pentru mai multe informaţii sau pentru a evalua nevoile dumneavoastră concrete. 


Capabilitatea soluţiei software

Flexibilitatea soluţiei. O soluţie software care necesită programare suplimentară de cod pentru o customizare pe nevoile dumneavoastră este de nedorit faţă de o soluţie care demonstrează flexibilitate crescută prin configurări sau customizări prin intermediul unor instrumente vizuale, intuitive şi uşor de folosit de către orice om din companie, fără o pregătire specială.

Seturile de funcţii şi capabilităţi. Pentru fiecare funcţie care lipseşte, sau pentru fiecare capabilitate pe care produsul nu o îndeplineşte, va trebui să apelaţi la eforturi interne de dezvoltare, sau la aplicaţii suplimentare care duc în final la un cost mai ridicat de utilizare (TCO) şi la o recuperare mai lentă a investiţiei (ROI). Multe implementări ERP eşuează (în sensul că nu ajung parte din viaţa angajaţilor) din cauza lipsei unor funcţionalităţi necesare organizaţiilor.

Automatizarea proceselor de afaceri. Introducerea datelor într-o aplicaţie software este un lucru, utilizarea unei aplicaţii software pentru automatizarea procesului de afaceri este cu totul alt lucru. Aplicaţiile software slabe pe partea de automatizare a proceselor de afaceri oferă cea mai redusă recuperare a investiţiei (ROI), pentru că nu vă oferă cunoştinţe valoroase, practici de lucru, sau procese şi fluxuri de producţie specifice industriei în care activaţi.

Acces uşor la informaţii. Nu câştigaţi nici un avantaj competitiv dacă doar stocaţi date într-o aplicaţie software, dacă aceste date nu sunt integrate, prelucrate şi diseminate în informaţii utile gestiunii şi planificării resurselor interne. Adevăratul avantaj competitiv stă în accesarea rapidă a informaţiei, din orice loc, la orice oră. Obţinerea unei informaţii critice necesare la timpul potrivit duce la acceptarea mai uşoară a aplicaţiei software de către utilizatori şi la o recuperare a investiţiei mai rapidă. Rapoarte cât mai flexibile, analize cât mai detaliate, sau transparenţa proiectelor interne şi a planificării resurselor sunt atribute critice pentru orice aplicaţie de tip ERP.

Platforma software. Platforma pe care este dezvoltată o aplicaţie software este critică pentru a fi uşor customizată de către client, integrată cu resursele existente sau chiar dezvoltată intern pentru a acoperi noi funcţii şi capabilităţi. Reduceţi costurile de utilizare dacă alegeţi aplicaţii software cu arhitecturi deschise, cu suport accesibil şi instrumente integrate de dezvoltare.

Costuri de mentenanţă. Instrumentele gratuite de customizare variază semnificativ de la furnizor la furnizor. Alegeţi un furnizor care oferă instrumente de customizare accesibile, intuitive, care pot fi folosite de oameni non-tehnici, pentru a reduce pe cât posibil costuri suplimentare de programare.

 

Expertiza de implementare

Durata implementării. Durata unei implementări este de obicei factorul cel mai important de care nu se ţine cont în alegerea unei aplicaţii ERP. Durata implementării este factorul cu cel mai ridicat impact în costuri şi în productivitatea internă, deoarece o migrare de date presupune întreruperea celor mai critice activităţi.

Metodologia implementării. Abordarea unei implementări, pe baza unui plan de proiect detaliat, precum şi expertiza oamenilor care fac implementarea sunt critice pentru succesul implementării unei soluţii ERP.

Expertiza de afaceri. Implementarea unei soluţii ERP are mai puţină legătură cu soluţia software. Implementarea unei soluţii ERP înseamnă adoptarea unei strategii de afaceri, a unei schimbări de cultură organizaţională, a unei declaraţii de intenţie din partea managementului companiei.

 

Suport tehnic

Suportul tehnic este un alt factor cheie care afectează adoptarea soluţiei, succesul implementării sau viteza de recuperare a investiţiei.

Un account dedicat. Sunând la suportul tehnic doar pentru a fi redirecţionat permanent sau pus în aşteptare, sau lăsarea unui mesaj către un robot telefonic nu vă rezolvă problemele imediat, într-un mod profesional. Evaluaţi dacă există posibilitatea ca un account manager dedicat să vă centralizeze şi să răspundă de toate situaţiile sau cerinţele dumneavoastră.

Timp de reacţie. Este un factor de succes important în special în marile companii. Chiar dacă de obicei timpul de reacţie garantat este stipulat în contractul de servicii, un timp de reacţie rapid la diverse cereri este un factor important de luat în considerare.

24/7. Pentru companiile de dimensiune medie poate fi o nevoie de bază doar în cazuri rare, dar cu siguranţă este un diferenţiator pentru companiile mari. Evaluaţi cu atenţie, în cazul în care estimaţi că aveţi nevoie de suport tehnic non-stop (dacă forţa de vânzare sau echipa de suport tehnic lucrează în programe peste noapte) dacă furnizorul soluţiei ERP oferă suport 24/7.
 

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.