Acasă I Soluţii I Charisma HCM I Module I Portal HCM

Portal HCM

Definit ca site-ul departamentului de resurse umane, modulul HCM Portal joacă un rol important în creşterea transparenţei în organizaţie, în îmbunătăţirea comunicării şi motivării, în cunoaşterea rolurilor şi responsabilităţilor, dar şi a altor informaţii cu caracter personal, care pot sta la baza unei culturi interne sănătoase, orientate spre motivarea, implicarea şi responsabilizarea angajaţilor.

Obiective precum îmbunătățirea comunicării sau creșterea motivației angajaților sunt acum mai ușor de îndeplinit prin intermediul soluției care oferă fiecăruia o modalitate comodă prin care să contribuie la crearea unei culturi sănătoase.
 
Soluția este accesibilă în orice moment din orice loc prin intermediul internetului și dă puterea angajaţilor să se implice direct în diverse procese. Astfel, fiecare poate completa datele personale cu privire la concedii de odihnă, evaluări, planuri de training iar departamentul de HR se poate degreva de aceste sarcini care sunt mari consumatoare de timp.
 

Câţiva dintre clienţii care utilizează modulul HCM Portal


Beneficii financiare şi operaţionale

Reduce costurile operaţionale
Produsul permite eliminarea orelor necesare personalului de HR pentru derularea unor activităţi de rutină, consumatoare de timp, precum calcularea zilelor de concediu, solicitări de adeverinţe, actualizarea de informaţii despre angajaţi. Un alt cost eliminat provine din reducerea semnificativă a volumului de papetărie necesar în activitatea desfăşurată de departamentul de resurse umane.
 
Creşte productivitatea departamentului de resurse umane 
HCM Portal permite comunicarea şi adoptarea rapidă de noi cerinţe şi regulamente interne, cum ar fi publicarea unui regulament de ordine interioară, şi simplifică sarcinile administrative de verificare a citirii noilor regulamente. În plus, produsul asigură control şi acces rapid la informaţiile despre angajaţi, prin Internet, în orice moment şi din orice loc.
 
Motivează şi responsabilizează salariaţii companiei
Prin implicarea activă a managerilor şi angajaţilor în evaluările de 360º, în cererile  de concediu sau în alte procese de resurse umane, soluţia responsabilizează personalul şi creşte motivarea prin îmbunătăţirea transparenţei, comunicării şi colaborării între echipe. Astfel, HCM Portal contribuie la atragerea, dezvoltarea şi retinerea angajaţilor de valoare şi îmbunătăţeşte planificarea dezvoltării carierei, precum şi procesul de luare a deciziilor la nivelul tuturor structurilor ierarhice din organizaţie.
 
Organigramă interactivă
Structura diviziilor, departamentelor și structurilor suport pot fi descoperite mai ușor ca niciodată datorită unui format complet interactiv.
 
 
Funcţionalităţi
 • Organigrama companiei
  • Oferă o perspectivă vizuală unică asupra întregii companii - divizii, departamente, structuri suport, poziții funcționale;
  • Identifică rapid structura de raportare pentru fiecare angajat către superiori pe orice nivel din companie;
  • Căutare rapidă pe toate informațiile despre angajați și identificare vizuală direct pe organigramă - e-mail, data angajării, data de naștere, vârstă, stare civilă, CNP etc.
Utilizatorii care pot accesa modulul HCM Portal sunt divizaţi în mai multe categorii, în funcţie de drepturile atribuite: angajaţi, manageri, top manageri,  precum şi utilizatori de la departamentul de resurse umane. Conturile şi drepturile acestor utilizatori sunt validate de către departamentul de resurse umane.
 
Angajat
Angajaţii companiei pot accesa informaţiile publice oferite de către departamentul de resurse umane, operaţiile pe care le pot face fiind:
 • Informare privind noutăţile din companiei - organizarea unui team building, a unor sesiuni de cursuri sau recrutare, angajarea unor noi colegi,  anunţarea angajaţilor lunii;
 • Inițierea unor fluxuri care folosesc o serie de formulare definite în cadrul companiei - adeverințe bancă, concedii, evaluare;
 • Simularea calculului salarial de la brut la net şi de la net la brut, cu toate taxele angajatului şi angajatorului;
 • Acces la informaţiile strict personale - balanţa de concedii, fluturaşul de salariu, pontajul, rezultatele evaluărilor, date legate de contractele proprii;
 • Actualizarea datelor personale - adresa, documente personale, stare civilă;
 • Completarea auto evaluării prin acordarea unor calificative pentru fiecare activitate, obiectiv sau competenţă; 
 • Acces la informaţiile publice despre alți angajaţi - pagini personale ale fiecăruia, date de contact, mesaje publice etc.;
Manager
Pe lângă drepturile atribuite angajaţilor, managerul poate:
 • Consultarea anumitor informaţii despre toţi subalternii săi - balanţa de concedii, pontajul, rezultatele evaluărilor, planuri de training;
 • Aprobarea sau respingerea cererilor iniţiate de către subalternii săi;
 • Completarea evaluărilor, planurilor de training sau dezvoltarea planurilor de carieră pentru subalterni;
 • Acces la informații complete despre rezultatele interviurilor la care participă candidaţi ce urmează să se angajeze pe posturi aflate în subordinea sa.
Top manager
Pe lângă drepturile atribuite managerilor, persoanele din conducere au posibilitatea de a accesa organigrame şi rapoarte statistice manageriale. De asemenea, au la dispoziţie un dashboard cu informaţii referitoare la fluctuaţiile de personal şi cheltuielile cu salariaţii repartizate pe companii, puncte de lucru sau centre de cost.
 
Persoana care introduce pontajul pe Web 
Are drepturi similare angajatului, suplimentar putând introduce pontajul angajaţilor pentru care este alocată;
 
Angajatul din departamentul de resurse umane 
Salariaţii din departamentul de resurse umane au acces la secţiunea de legislaţie de interes pentru managementul resurselor umane care se actualizează periodic, prin intermediul noilor versiuni, sau prin punerea la dispoziţie a unui serviciu Web.

înapoiDemo live

 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.