Acasă I Soluţii I Charisma HCM I Module I Talent Management I Managementul Compensaţiei

Managementul Compensaţiei

Un sistem de recompensare competitiv şi flexibil asigură unei companii angajaţi mai mulţumiţi, mai motivaţi, cu un risc de plecare redus şi performanţe financiare sporite. Modulul Managementul Compensaţiilor oferă directorilor, managerilor şi echipelor de HR instrumente şi perspective diferite de a dezvolta structuri atractive de motivare şi recompensare la toate nivelurile, bazate atât pe comparaţii de piaţă (ex. studii salariale), dar şi pe obiectivele companiei.

Aceste practici contribuie la dezvoltarea unei culturi organizaţionale care poate conecta performanţa şi dezvoltarea fiecărui angajat cu pragurile salariale corespunzătoare pentru o echitate crescută la nivel de companie cât şi în raport cu piaţa. Un sistem adecvat de salarizare şi recompensare nu doar îmbunătăţeşte performanţa financiară a organizaţiei, ci şi simplifică procesele de atracţie, retenţie şi motivare a angajaţilor competenţi. Soluţia permite specialiştilor HR, managerilor de linie sau de execuţie, să colaboreze în construcţia unei abordări competitive şi riguroase în ceea ce priveşte salariul de bază, sistemul de bonusare pe termen lung şi scurt, dar şi alte beneficii – abordarea este una simplă, flexibilă şi transparentă, care permite comparaţia acesteia cu industria de referinţă.

Câţiva dintre clienţii care utilizează modulul Managementul Compensaţiei

Modulul Managementul Compensaţiei se integrează perfect cu Modulele Managementul Performanţei sau Dezvoltarea carierei şi a planului de succesiune, prin păstrarea unei legături clare între performanţa individuală, nivelul salariilor şi pachetele de compensaţie.
 


Beneficii financiare şi operaţionale


Îmbunătăţeşte procesul decizional
Soluţia oferă managementului o imagine de ansamblu asupra sistemului de recompensare al organizaţiei, punând la dispoziţie date de încredere pentru cele mai bune decizii.
 

Echilibrează bugetul de recompensare
Asigură atingerea obiectivelor financiare printr-o mai bună planificare salarială, un control mai riguros al bugetului, dar şi o creştere adecvată a remuneraţiei pe baza datelor de piaţă sau a celor din interiorul companiei.
 

Stimulează performanţa
Soluţia ajută la crearea unei strategii de recompesare în raport cu performanţa anagajaţilor, prin responsabilizarea şi motivara personalului de la orice nivel al companiei.
 

Identifică şi reţine cei mai buni angajaţi
Foloseşte cele mai recente date şi studii de piaţă pentru a compara sistemele de recompensare între poziţii, industrii şi locaţii. În plus, oferă posibilitatea de a stabili standardul de recompensare pentru a reţine angajaţii actuali competenţi şi a atrage cei mai buni candidaţi potenţiali.
 

Sistem coerent şi transparent
Asigură coerenţă între echipe şi zonele de calificare cu procese de revizuire care evită dezechilibrele interne sau externe şi minimizează riscul de plecare.
 

Creşte eficienţa
Reduce costurile de administrare prin automatizarea proceselor de lucru, integrarea de scenarii de planificare pentru analiza şi reglarea componentelor sistemului de recompensare, precum şi accesul la date de tip roll-up în întreaga organizaţie.
 

Corectitudine şi coerenţă
Modulul Managementul Compensaţiei asigură procese coerente de salarizare, în timp ce procesele de analiză şi raportare creează pachete de compensaţie şi planuri de acţiune la nivel individual sau de echipă.
 

Modulul Managementul Compensaţiei este construit în jurul a doua funcţionalităţi cheie:

Recompensare totală
Construieşte şi evaluează profile complete de recompensare pentru a creşte performanţa angajaţilor şi  a reduce riscul de plecare. Modulul ajută specialiştii de HR şi managementul să creeaze strategii de recompensare dinamice, care acoperă salariile de bază, stimulentele pe termen scurt sau lung, bonusurile, planurile de sănătate şi altele. Raportarea integrată vă permite să monitorizaţi în mod regulat activităţile interne şi eficienţa politicilor de compensaţie. Raportul Compesantion Review facilitează ajustările anuale şi contribuie la crearea unor programe configurabile la nivel de grup şi individ bazate pe performanţă şi scenarii de merit.

Recompesare de piaţă
Menţine competitivitatea pachetelor salariale în raport cu nivelul pieţei prin compararea structurilor actuale de recompensare ale companiei cu datele reale de piaţă, cu ajutorul unor rate de piaţă uşor de definit, printr-o combinaţie de sondaje diverse.  Dotată cu astfel de informaţii, compania este pregătită pentru a oferi salarii competitive, în raport cu piaţa. În acelaşi timp se menţin actuale perspectivele responsabile asupra cheltuielilor cu compensaţia angajaţilor.

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.