Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I TBI Call Center

TBI Call Center

Vedere de 360 de grade asupra datelor clientului prin Charisma CRM

Prin interfeţele dezvoltate de TotalSoft, soluţia CRM se integrează perfect cu sistemul Charisma ERP, de unde preia toate informaţiile legate de clienţi. Interfeţele sunt create folosind tehnologii Web Service şi pachete XML, pentru a uşura accesul la informaţii în orice moment.Radu Chiran, Consultant CRM

Compania
TBI Call Center este membră a grupului financiar olandez TBI Financial Services Group, grup prezent în România din anul 2002 prin firmele TBI Leasing şi TBI Credit. Compania TBI Call Center a fost creată câţiva ani mai târziu pentru a susţine activitatea firmelor din grup în relaţia cu clienţii, prin servicii specializate de call center şi suport clienţi.


Situaţia
Crearea unei companii care să livreze o nouă categorie de servicii trebuia susţinută de o soluţie IT adecvată care să permită înregistrarea şi urmarirea centralizată a tuturor datelor şi proceselor legate de activitatea Call Center-ului. O soluţie de tip CRM s-a creionat a fi soluţia potrivită.
 
TBI Call Center ofera trei categorii principale de servicii:
  • Customer Care
  • Collection
  • Telemarketing
Atât TBI Credit, cât si TBI Leasing folosesc soluţia Charisma ERP pentru managementul activităţilor operaţionale, toate informaţiile despre clienţi fiind gestionate prin intermediul acesteia. Pentru desfăşurarea eficientă a activităţii, operatorii din Call Center trebuie să aibă acces la aceste informaţii. Astfel, soluţia informatică pentru TBI Call Center trebuia să fie capabilă să se conecteze la sistemul Charisma ERP şi să ofere utilizatorilor informaţiile din bazele de date Charisma. Aceste informaţii includ: lista clienţilor cu date de contact, contracte, scadenţare, plăţi sau restanţe de plată.
 
Unul dintre aspectele importante în activitatea Call Center-ului este capacitatea de a raspunde în timp scurt întrebărilor clientului. Din acest motiv toate informaţiile trebuie să fie disponibile foarte repede operatorului din Call Center, iar accesul la informaţie trebuia asigurat permanent.
 
Un alt aspect avut în vedere a fost productivitatea utilizatorilor care lucrează cu baze de contacte ce conţin un număr mare de înregistrari. Soluţia implementată trebuia să ofere instrumente de productivitate, acces rapid la informaţii, regasire uşoară, utilizare date şi în afara aplicaţiei (documente Word sau Excel).
 
TBI Call Center oferă suport pentru servicii specifice activităţilor de creditare. Din acest motiv este esenţial ca soluţia folosită în activitatea Call Center-ului să fie capabilă să se adapteze acestui specific. Contracte, scadenţare, plăţi, restanţe, notificări sunt câteva din elementele specifice pe care soluţia CRM trebuie să le conţină pentru a putea susţine activităţile Call Center-ului.
 
Activităţile din interiorul Call Center trebuie înregistrare si monitorizate prin soluţia CRM. Ele trebuie modelate conform specificului unei activităţi de Call Center: durată convorbire, tip solicitare, legatura cu clientul, contractul, factura, plata sau alte informaţii din sistem.
 

Soluţia
Microsoft Dynamics CRM a fost aleasă drept soluţia informatică capabilă să răspundă cerinţelor specifice pe care TBI le-a avut.
 
Pentru ca funcţionalităţile „out-of the box” trebuiau în mare masură configurate şi extinse, TotalSoft a fost ales pentru implementarea soluţiei datorită experienţei în astfel de implementări, în particular, şi competenţei în dezvoltarea de aplicaţii, în general. De asemenea, dezvoltările făcute de TotalSoft pe platforma Microsoft CRM specifice activităţilor Call Center şi integrarea cu soluţia Charisma ERP au contat în alegerea furnizorului.
 
Prin interfetele dezvoltate de TotalSoft, solutia CRM se integrează perfect cu sistemul Charisma ERP, de unde preia toate informaţiile legate de clienţi. Interfeţele sunt create folosind tehnologii Web Service şi pachete XML, pentru a uşura accesul la informaţii în orice moment. Interfeţele au fost astfel create încât pot fi uşor conectate la diferite configurări Charisma şi diferite scenarii de instalare ale Charismei. De altfel, dezvoltările specifice activităţii de Call Center pot fi conectate nu doar la soluţia Charisma, ci şi la orice alte sisteme de tip ERP care conţin aceste informaţii.
 
TotalSoft a dezvoltat reguli specifice de business, pe care le-a integrat în solutia CRM. Aceste reguli asigură consistenţa datelor, pe de o parte, şi susţin procesele de business şi activităţile curente, pe de altă parte. Exemple includ validarea de unicitate, calcule complexe, sincronizări cu alte sisteme, notificări sau alerte.
 
Pentru a avea în sistem informaţiile specifice domeniului, au fost adăugate noi obiecte, împreună cu dezvoltările necesare pentru a le integra în funcţionalităţile standard ale Microsoft Dynamics CRM. În acest fel, TBI Call Center are în sistemul CRM toate informaţiile care sunt deja în Charisma, contractele cu clienţii în formatul specific, scadenţarul, plăţile sau restanţele. Datele introduse în obiecte specifice ajung via interfeţe din aplicaţiile specializate TBI.
 

Rezultate
Pe masură ce soluţia a început să fie folosită de fiecare echipă din cadrul TBI Call Center, utilizatorii au realizat beneficiile aduse de soluţie, printre care:
  • Îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii – pentru ca acum toate informatiile despre client sunt disponibile într-un singur loc, toti utilizatorii pot accesa rapid acelaşi set de informaţii. Operatorii de call center nu mai trebuie sa solicite la financiar situaţia facturilor şi a plăţilor clienţilor lor pentru ca aceste informaţii sunt disponibile în CRM; nu mai trebuie să solicite colegilor situaţia incidentelor raportate de client pentru ca aceste informatii au fost deja raportate în CRM si sunt disponibile tuturor;
  • Vedere de 360 de grade asupra datelor clientului – toate informaţiile sunt aduse din sistemele back-office în CRM şi pot fi consultate de aici;
  • Reducerea timpului de răspuns la solicitari – ecranele CRM au fost astfel optimizate pentru a oferi orice informaţie în foarte scurt timp. În cadrul integrării cu soluţia ERP, în procesul de sincronizare, se fac calcule complexe ce reduc ulterior utilizatorilor timpul de consultare;
  • Raportare mai eficientă – ca rezultat, prin implementarea CRM managementul organizaţiei este în permanenţă informat asupra activităţilor echipei de call center şi monitorizează performanţa operatorilor. În baza informaţiilor furnizate managementul poate oferi suport sau resurse suplimentare atunci când este necesar. De asemenea prin clasificarea apelurilor şi asocierea lor, datelor aduse din ERP, procesele din back-office primesc un feedback vis-a-vis de produsele pe care le-au vândut (centralizare incidente pe tipuri de produse, faze ale produsului etc.);
  • Mai mult timp petrecut cu clienţii – datorită instrumentelor de productivitate, operatorii din Call Center pot acum prelua mai multe apeluri şi închide mai repede incidentele raportate. Prin integrarea cu restul aplicaţiilor, utilizatorii nu mai trebuie să intre în diferite aplicaţii pentru a avea imaginea completă a clientului;
  • Integrarea cu centrala telefonică – atunci când clientul sună, numărul de telefon este automat căutat în baza de date CRM şi, în caz de identificare, ecranul cu datele complete ale clientului este deschis operatorului Call Center.

Studiu de caz realizat în anul 2008.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.