Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I Romexterra Leasing

Romexterra Leasing

Sistem performant – beneficii pentru toată lumea

Cu ajutorul Charisma am reusit să micşorăm semnificativ timpul de analiza şi aprobare a dosarelor  fără să creştem numărul de angajaţi. Sistemul ne avertizează asupra facturilor neîncasate în intervalul de timp specificat în contract, a termenelor limită pentru plata impozitelor în cazul autovehiculelor astfel încât  ştim în fiecare moment situaţia fiecărui contract.Bogdan Ionescu, Legal adviser
 
Compania
Piaţa de leasing din România este una în continuă creştere iar ofertele principalelor companii de leasing  sunt din ce în ce mai atractive şi mai flexibile. În aceste condiţii, pentru a se impune pe piaţă şi pentru a asigura profitabilitatea business-ului, diferenţierea de competitori, nu doar prin oferta ci şi prin rapiditate şi capacitate de organizare, este esenţiala. Multe din principalele companii de leasing din Romania au ales pentru gestionarea eficientă a activităţii sistemul integrat Charisma ERP, dezvoltat TotalSoft.
 
Înfiinţată în anul 2003, Romexterra Leasing este singura societate de leasing din România specializată pe leasingul cross-border al echipamentelor de foraj şi extracţie petroliera dar care practică şi leasingul intern pentru autovehicule şi pentru echipamente.
 
De la începutul activităţii până la sfârşitul anului 2005, Romexterra Leasing  a încheiat un număr de 1319 de contracte de leasing. Comparativ cu anul 2004, numarul de contracte încheiate în anul 2005 a crescut semnificativ, respectiv 734 de contracte, faţă de 413 cu un an înainte. Portofoliul total de contracte încheiate de companie de la momentul înfiinţării până la finele anului 2005 are o valoare totala de 58.61 milioane EUR.

Situaţia
În februarie 2004, o data ce numărul de contracte a început să crească simţitor, conducerea Romexterra Leasing a înţeles că achiziţia unui sistem informatic capabil să susţină şi să eficientizeze activitatea companiei şi care să înlocuiască bătrânul excel era un pas obligatoriu pe care nu putea să întârzie să-l facă. 
 
În cadrul Romexterra Leasing a fost constituită o echipă atât din specialişti IT cât şi din cei ai departamenului Leasing, echipă care a prospectat piaţa soluţiilor software dedicate acestui segment, a vizionat şi testat o serie de soluţii şi a ales în cele din urma sistemul TotalSoft deoarece răspundea cel mai bine nevoilor lor. ”Am ales Charisma bazându-ne atât pe recomandările bune primite de la alte companii din branşă dar şi datorită calităţilor tehnice ale soluţiei care promitea rezolvarea problemelor.”  spune dl Bogdan Ionescu, Consilier Juridic în cadrul Romexterra Leasing.
 
Astfel, la începutul anului 2004 s-a achiziţionat pentru mangementul activităţii şi al contractelor de leasing soluţia Charisma ERP.
Implementarea sistemului Charisma a început în luna martie 2004 şi a durat pana în luna mai 2004, timp în care s-au făcut configurările sistemului şi s-au trecut toate datele din excel în noua aplicaţie. A urmat apoi şcolarizarea utilizatorilor în sistem şi trecerea la utilizarea “live” a aplicaţiei.
 
Contractul iniţial a presupus implementarea modulelor: contabilitate ( asigura integrarea datelelor din celelalte module operaţionale ale sistemului oferind informaţiile necesare unor analize anterioare cât şi deciziilor viitoare), finaciar (utilizat pentru monitorizarea situaţiei financiare a clienţilor - facturi emise, încasări şi plaţi, restante), achiziţii, vânzări (modulul tratează întreaga relaţie cu clienţii: cereri de ofertă, oferte, comenzi, facturi, avize etc), mijloace fixe, stocuri, asistare manager şi , bineînţeles, modulul de leasing.
 
Cu ajutorul acestui modul se urmăresc operaţiunile de leasing financiar şi operaţional de la stabilirea primului contact cu viitorii beneficiari ai contractelor de leasing şi continuă pe toată durata desfăşurării acestuia, până la închiderea contractului.  

Rezultate
S-a obţinut astfel o baza de date unica care permite utilizatorului o căutate foarte rapidă a unui client, accesul imediat la istoricul acelui client,  generarea direct din sistem a contractului de leasing precum şi emiterea automată a facturilor la data scadentă. Utilizatorilor li se asigură astfel  o serie de informaţii importante pentru aprobarea contractului de leasing, sunt atenţionaţi asupra seriozităţii unui client putând aproba sau respinge un dosar de leasing într-un timp foarte scurt.
 
“Cu ajutorul Charisma am reusit să micşorăm semnificativ timpul de analiza şi aprobare a dosarelor  fără să creştem numărul de angajaţi. Sistemul ne avertizează asupra facturilor neîncasate în intervalul de timp specificat în contract, a termenelor limită pentru plata impozitelor în cazul autovehiculelor astfel încât  ştim în fiecare moment situaţia fiecărui contract.” a adăugat dl Ionescu. 
 
Colaborarea cu TotalSoft a continuat şi în 2005 prin implementarea modulului Alerta SMS, modul care poate fi definit ca un serviciu de notificare atât pentru utilizatorii aplicaţiei cât şi pentru parteneri (furnizori / clienţi). 
 
Studiu de caz realizat în anul 2006.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.