RCI Leasing

Operaţiuni mai multe, în timp mai scurt

Piaţa de leasing creşte de la an la an, drept urmare şi concurenţa în domeniu devine din ce în ce mai acerbă. În aceste condiţii, pentru un business mai profitabil, rapiditatea şi capacitatea de organizare sunt cuvinte de ordine. O soluţie IT, cum e Charisma ERP poate aduce într-o companie de profil creşterea eficienţei, dar şi valoarea adăugată care face diferenţa între competitori.Aurelia Leoveanu, General Manager RCI Leasing
Compania

RCI Leasing România, una dintre cele mai mari companii de profil pe plan local și parte a grupului Renault, are ca principal obiectiv creșterea vânzărilor de automobile marcă proprie.

În 2005, valoarea și numărul contractelor încheiate de societate au crescut semnificativ, fapt care a impus nevoia implementării unei soluții robuste, flexibile și capabile să susțină întregul volum de operațiuni. Cele mai importante modificări legislative care au fost anunțate la acea vreme impuneau un timp foarte scurt de implementare.
Tot în anul 2005, RCI Leasing a extins atât portofoliul de soluții și produse, cât și numărul entităților (au fost deschis o companie de leasing operațional și una de brokeraj în asigurări).


Situaţia


RCI Leasing a început implementarea Charisma ERP în decembrie 2004, procesul finalizându-se la 1 iulie 2005. Printre motivele care au determinat RCI Leasing să lucreze cu TotalSoft se numără şi disponibilitatea companiei de a asigura suport tehnic şi mentenanţă în timp util, la standardele grupului Renault. S-a simţit de asemenea nevoia unei tehnologii moderne care să funcţioneze pe bazele de date SQL, întrucât tehnologia cu care lucra grupul anterior implementării Charisma ERP era depăşită.

Colaborarea de succes dintre cele două companii s-a materializat de-a lungul anilor printr-o serie de dezvoltări permanente, adaptate specificului activității RCI Leasing, și raportate atât la standardele de lucru impuse de grupul Renault, cât și evoluția pieței.


Soluţia

Soluţia Charisma ERP a inclus inițial module precum contabilitate, financiar (utilizat pentru determinarea situaţiei financiare a clienţilor- facturi restante, încasări, facturi emise etc), vânzări, achiziţii, precum şi leasing pentru gestiunea solicitărilor de finanţare şi a contractelor (operarea încasărilor de la clienţi, modificări de contracte, terminari de contracte). Aplicaţia includea și un modul de logistică, pentru automatizarea procesului de înmatriculare şi de radiere a vehiculelor, unul de asigurări pentru gestiunea poliţelor de asigurare şi un modul de risc şi daună pentru realizarea operatiunilor de recuperare a creanţelor pe cale amiabilă sau juridică. Totodată, Charisma ERP asigura o trasabilitate a documentelor arhivate fizic, precum si înregistrarea motivelor pentru care clienţii apelează la call center.

De atunci, sistemul a fost permanent îmbunătățit prin adăugarea unor noi module, menite să susțină ritmul rapid de creștere a afacerii, să elimine munca redundantă și să asigure acuratețe în raportare. Astfel, modulul de Web Leasing a permis dealerilor să creeze oferte de finanțare direct din showroom, pentru o vânzare mult mai eficientă și rapidă, iar soluția Charisma Collection a dus la creşterea gradului de control asupra activităţii de colectare creanțe, precum şi a productivității angajaţilor.
 
Rezultate

La 9 ani distanță de la primul contact cu soluția Charisma ERP, RCI Leasing continuă să utilizeze o soluție care susține și aduce valoare afacerii sale, fiind în deplină conformitate cu cerințele contabile și de raportare locale și ale sediului principal.

În toată această perioadă, peste 130.000 de contracte au fost înregistrate în baza de date, s-au făcut milioane de facturi și plăți, precum și zeci de milioane de înregistrări contabile.

Avantajul principal al soluției Charisma ERP l-a reprezentat baza de date unică în care s-au integrat toate activitățile companiei. Astfel , orice modificare impusă de cadrul legislativ sau dezvoltarea afacerii se putea realiza rapid, fără muncă redundantă sau alte riscuri asociate.
 
Pe scurt, ceea ce s-a reuşit la RCI Leasing prin implementarea Charisma ERP este rapiditate şi eficienţă pentru operaţiuni care cereau timp şi efort, compania concentrându-se pe ceea ce ştie mai bine să facă în piaţă: leasing. De restul s-a ocupat tehnologia.

Studiu de caz realizat în anul 2006, update 2013.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.