Ralfi (Garanti Credite de Consum)

Finanţatori de top lucrează cu Charisma

Am lucrat foarte bine cu TotalSoft  iar sistemul Charisma operează în parametrii optimi, deşi noi continuăm să creştem.. Charisma cred ca este unul dintre cele mai bune produse de pe piaţă din clasa din care face parte, până la următorul produs fiind o zonă neacoperită foarte mare.Radu Burghelea, IT Manager
Compania

Garanti Credite de Consum este brandul sub care din anul 2011 functionează compania Ralfi IFN SA, parte din grupul financiar-bancar Garanti. Grupul Garanti cuprinde Garanti Bank, Garanti Credite de Consum (marca sub care functionează Ralfi IFN SA) și Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive Leasing IFN SA).

Una dintre primele companii de pe piata creditelor de consum, cu o tradiție de 14 ani pe această piață, Garanti Credite de Consum completează gama de produse si servicii a Grupului cu o ofertă adaptată specificului fiecărui partener în parte: credite în magazine, credite de nevoi personale, asigurări atașate creditelor de consum (un plan de protecție a veniturilor și/sau garantie extinsă pentru produsul cumparat).

 
 
Soluția
 
RALFI a ales sa lucreze cu TotalSoft şi Charisma ERP încă din anul 2004 când compania presta servicii de leasing ce se concretizau în maxim 10.000 de contracte anual. Soluţia achizitionată iniţial cuprindea modulele standard (contabilitate, financiar, achiziţii, vânzări, mijloce fixe), resurse umane, salarii şi modulul de leasing prin intermediul căruia RALFI derula la acea vreme contractele. Printre cele mai importante funcţionalităţi ale Charisma care au contat la momentul achiziţionării se numară: posibilitatea utilizării unor linii de credit pentru refinanţarea unor contracte de leasing, dublul sistem de raportare atât conform standardelor românşti, cât şi a celor internaţionale şi, bineânţeles, functionalităţile modulului de leasing care permitea ordonarea activităţii.

“Charisma a reuşit să se muleze pe necesităţile companiei noastre chiar dacă nu este un produs customizat şi a reuşit să facă o treabă excelentă. In leasing se lucreaza  de obicei cu un numar relativ mic de contracte dar de valoare mare, noi insa avem un numar foarte mare de  contracte de leasing şi credit dar de valoare mai mică.”a declarat dl Radu Burghelea, IT Manager RALFI.

Pentru ca RALFI intenţiona să treacă începând cu  anul 2007, întrega activitate pe servicii de credit, impreuna cu TotalSoft a initiat proiectul de implementare a modulului de credit care a presupus automatizarea multor operaţiuni. S-a creat un centru de competenţe în RALFI care a lucrat cu echipa TotalSoft şi s-a obţinut închiderea automată a avansurilor şi automatizarea circuitului contractelor care acum ajung direct în contabilitate, fără nici un fel de intervenţie umană.

“Acest proiect a durat 6-8 luni datorită complexității sale si a solicitat eforturi mari din mai multe zone functionale ale companiei, fiind prin excelenta un proiect transversal. A fost însa finalizat cu succes şi la timp, astfel încât din ianuarie 2007 noi nu am mai finantat decât prin credit, mentinand in acelasi timp portofoliul de leasing existent.”a mai adaugat dl Burghelea.

Afilierea RALFI la Biroul de Credit in ianuarie 2005 a fost un nou moment care a necesitat construirea de către TotalSoft a unor module speciale care să permită schimbul de informaţii de risc între cele două instituţii.

“Am conlucrat foarte bine cu TotalSoft, iar sistemul Charisma acum operează în parametri optimi deşi noi continuăm să creştem. Binenteles, mentinerea performantelor platformei in conditiile unor cresteri exponentiale de portofoliu ramane provocarea noastra de zi cu zi. Considerand raportul dintre performante, functionalitate si support pe de o parte si cost (TCO) pe de alta parte, Charisma cred ca este unul dintre cele mai bune produse de pe piaţă pentru  clasa din care face parte, până la următorul produs fiind o zonă neacoperită destul de mare”a mai adaugat IT Manager-ul RALFI.

Paradoxal, odată cu creşterea numărului de contracte a scazut numărul de utilizatori, asta pentru că sistemul a fost automatizat in foarte multe zone de functionalitate, iar oamenii au fost degrevaţi de operaţiuni rutiniere dar şi de responsabilităţi. “Dacă in Charisma din 2004 totul se facea manual, acum contractele se importă, scadenteaza si proceseaza în mod automat” a declarat dl Burghelea.

Suportul furnizorului este o componenta critica pentru succesul clientului si in acest sens TotalSoft a contribuit la succesul nostru ca furnizor de servicii catre clientii interni si externi. Nu am fi reusit sa cream un centru intern de competente IT Charisma si nici sa finalizam cu succes proiecte si customizari de diferite complexitati fara suportul lor.” precizeaza dl Burghelea. Ca urmare a unui continuu efort intern de eficientizare si automatizare a proceselor de business, efort secondat indeaproape de TotalSoft, “În 1-2 luni vom ajunge la performanţa ca de la biroul de rate aflat în orice magazin partener din ţară şi până în zona de accounting din Charisma contractul să traverseze 4-5 sisteme în mod complet automat, fără nici un fel de intervenţie umană” a adaugat şi Daniel Tudosie, IT Project Manager din partea RALFI.

Din punct de vedere tehnic “Charisma are o interfaţă de administrare cu posibilităţi mari de configurare, o flexibilitate extrem de ridicată din punct de vedere contabil şi permite tranzactii între documente, avantaje care ne-au ajutat mult în modelarea soluţiei finale”a precizat Daniel Tudosie.

Soluția – up-date 2016

După mai bine de 10 ani de utilizare cu succes a soluției Charisma, RALFI a decis să facă un upgrade al sistemului și, totodată, să extindă soluția TotalSoft și cu compomentele de web credit și document management. Cele peste 60.000 de contracte active au determinat compania să înlocuiască și sistemele web dezvoltate între timp inhouse, cu o soluție complet integrată de la TotalSoft care include Charisma ERP Core, Charisma Web Credit și Document Management.

Charisma WEB Credit va fi utilizat atât de proprii angajați, pentru activitățile de vânzare și evaluare de risc, cât și de utilizatorii partenerilor companiei (magazinele). Prin intermediul soluției Charisma Web se vor iniția creditele, se vor analiza din punct de vedere risc și se vor genera contractele, iar la final datele vor fi transmise automat pentru administrarea ulterioară în soluția ERP.

RALFI preia toate cererile clienților (credite noi, reeșalonările de plată, acte adiționale etc.) prin intermediul unui call center de cca 100 de persoane care vor introduce datele în Charisma Web Credit pentru ca, ulterior, de aici să plece automat o serie de comenzi către Charisma ERP. Abordarea este gândită astfel pentru a nu îngreuna procesul în backoffice (gestionare scadențe, închiderile de zi, alocări de plăți la credite etc.) prin accesarea sistemului ERP de către un număr mare de utilizatori care de fapt nu au nevoie să acceseze informații contabile sau de analiză.

Toate aplicațiile din soluția oferită de TotalSoft converg în Charisma Document Management din punct de vedere up-load și administrare de documente generate. Astfel, absolut toate documentele generate de companie (contracte, scadențare, acte adiționale, facturi etc) sunt arhivate și administrate electronic.  

Prin intermediul unui sistem de tip data warehouse vor fi colectate date din toate aplicațiile și se vor putea realiza rapoartele de business intelligence.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.