Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I Radisson Sas

Radisson Sas

Sistem informatic de 5 stele pentru Radisson BLU

Datorită Charismei ne putem mişca mult mai repede, fiind în acelaşi timp siguri pe informaţiile pe care le furnizăm. Din momentul introducerii contractului de muncă în sistem, avem la dispoziţie toate datele, inclusiv cele legate de uniforme, fără să mai fim nevoiţi să umblăm cu actele prin diverse locuriRoxana Prisăcariu, Human Resources Specialist

Compania
Hotelul Radisson SAS (Radisson BLU din septembrie 2009) din Bucureşti face parte din Grupul Rezidor, care deţine la nivel mondial patru mari lanţuri hoteliere: Regent Hotels, Radisson SAS, Country Inn şi Park Inn. În România, Radisson SAS a deschis anul trecut cel mai mare hotel de 5 stele din Bucureşti, iar acum pregăteşte noi investiţii la Poiana Braşov.

Cu o cifră de afaceri de peste 10M Euro în 2008 şi 360 de angajaţi, Radisson SAS este unul dintre cele mai reprezentative modele ale industriei de servicii hoteliere de vârf din România.


Situaţia
Când le ceri angajaţilor să presteze servicii de cinci stele este normal să-i tratezi la fel. Managementul performant al resursei umane este extrem de important pentru companie, reflectându-se direct în fidelizarea angajaţilor, în păstrarea unui nivel ridicat de satisfacţie al acestora şi, inevitabil, în calitatea serviciilor. Promptitudinea în rezolvarea solicitărilor, acurateţea informaţiilor sau respectarea termenelor asumate în faţa personalului, sunt doar câteva dintre aspectele unui sistem de valori de 5 stele, cultivat în interiorul organizaţiei.

Pe de altă parte, lipsa unui sistem informatic dedicat personalului a dus la o serie de probleme datorită evidenţelor ţinute în divese formate. Pe lângă timpii morţi pierduţi în culegerea datelor şi în furnizarea unor rapoarte periodice, era imposibilă evidenţa concediilor sau luarea unor decizii proactive referitoare la îmbunătăţirea serviciilor personalului, o valoare de bază în cadrul organizaţiei


Soluţia
la începutul anului 2009 Radisson SAS a început o cercetare de piaţă amănunţită, pentru selectarea unui furnizor capabil să furnizeze o soluţie adaptată atât legislaţiei locale, cât şi nevoilor companiei. În urma analizei ofertelor, compania s-a decis asupra implementării sistemului Charisma HR, al casei de software TotalSoft. Este de remarcat faptul că alegerea unui furnizor român a fost o excepţie, deoarece la nivelul grupului se lucrează doar cu soluţii internaţionale. Motivarea este dată chiar de decidenţii analizei de fezabilitate: “Era greu să adaptezi o soluţie internaţională la legislaţia noastră iar eu cred, şi nu numai eu, că sistemul Charisma HR este cel mai bun de pe piaţa românească.” Roxana Prisăcariu, Human Resources Specialist

Una dintre provocări a fost integrarea cu sistemul SCALA, aplicaţia financiar-contabilă cu care lucrează Radisson SAS, dar şi adaptarea rapoartelor de personal conform specificaţiilor interne ale clientului, pentru a respecta standardele internaţionale la nivel de grup.

Soluţia pusă la dispoziţie include o bază de date unică, prin care sunt centralizate toate informaţiile necesare. S-au luat în considerare cerinţele de scădere a timpului de reacţie la solicitările personalului, şi de creştere a loializării şi motivării angajaţilor. În plus, s-a luat în considerare specificul calculului salarial din domeniului hotelier, unde se lucrează 24 de ore din 24. Astfel, dacă un angajat lucrează mai multe ore într-o lună, sistemul informatic gestioneză automat această informaţie şi departamentul de resurse umane are la dispoziţie varianta de a plăti ore suplimentare sau de a acorda timp liber, în funcţie de opţiunea angajatului.


“Cunoşteam Charisma HR foarte bine şi mi-am dorit să se opteze pentru achiziţia acestui sistem, în special pentru că îi cunoşteam avantajele faţă de alte soluţii. Un software care să-ţi facă un calcul al salariilor găseşti şi la alte companii dar nu unul atât de flexibil pe parte de raportare, aspect extrem de important în activitatea noastră.”
Roxana Prisăcariu, Human Resources Specialist


Rezultate

Implementarea sistemului s-a realizat într-un timp foarte scurt: la începutul lunii aprilie a demarat proiectul şi în aceeaşi lună s-au calculat salariile cu noua aplicaţie.

În prezent, hotelul Radisson SAS realizează toată activitatea de HR & Payroll prin sistemul Charisma, pentru cei peste 300 de angajaţi. În afara rapoartelor care se regăsesc în mod normal în Charisma (ştat de plată, fluturaşi de salarii sau concedii), furnizorul a standardizat şi o serie de rapoarte specifice activităţii hotelului Radisson.

“Pentru că baza de date care trebuia importată a ridicat o serie de probleme nu am mai avut timp de lucru în paralel. Am avut la dispoziţie doar câteva zile ca să finalizăm importurile şi să dăm salariile. Chiar şi în aceste condiţii, spre surprinderea noastră, calculul de salarii a fost extraordinar de corect” Roxana Prisăcariu, Human Resources Specialist.


Articol publicat în 2009.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.