OTP Leasing

Afacerile OTP Leasing se dezvoltă cu ajutorul Charismei

Pe piaţa ERP din România există diverse soluţii, dar ele nu sunt dezvoltate conform cerinţelor unei companii de leasing. Faptul că poţi urmări evoluţia contractului, de la întocmire şi până la finalizarea lui, este un atu al sistemului Charisma EnterpriseLoredana Rusu, Deputy CEO - CFO

Compania
OTP Leasing România este o companie relativ nou intrată pe piaţa de profil din România, care are ca acţionari majoritari Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, şi OTP Bank România. Cu o cifră de afaceri de 36 mil Euro, OTP Leasing prestează servicii de leasing financiar printr-o gama variată de produse, printre care leasing auto, leasing de echipamente şi leasing imobiliar.

Principalul obiectiv al companiei este să devină unul dintre primii 10 jucători pe piaţa de leasing din România după 2 ani de activitate, cu o cotă de piaţă de minim 8%.


Situaţia
Compania deschisese deja 7 sucursale în ţară şi avea în plan alte trei sucursale până la sfârşitul anului, pentru atingerea cifrei de afaceri propusă de 200 milioane euro pentru 2008. Prin natura operaţiunilor, OTP Leasing avea nevoie de urmărirea tuturor tranzacţiilor la nivelul contractului. Pentru că firma avea deja peste 4000 de contracte active de urmărit, pentru care emitea lunar cca 3500-4000 facturi, eficientizarea operaţiunilor necesita o soluţie dedicată, adaptată specificului acestui sector de activitate.

Pentru că se aplica principiul dobânzii variabile, era imperios necesar un proces automat de repoziţionare, care să degreveze munca imensă care ar fi implicat 4-5 persoane timp de câteva zile, doar pentru această activitate.


Soluţia
Alegerea unui furnizor de ERP trebuie făcută cu grijă, deoarece acest domeniu este supus raportări specifice impuse de Banca Naţională a României. Din acest motiv, furnizorul soluţiei software trebuie să se implice constant în dezvoltarea aplicaţiei conform reglementărilor impuse de această instituţie. Soluţiile pot veni doar de la companii care îşi asumă rolul de consultant, pe baza expertizei şi implementărilor în sector.

Acest criteriu a calificat TotalSoft pe primul loc, compania dezvoltând primul sistem de acest gen din România care a devenit, în câţiva ani de la lansare, lider al pieţei de leasing cu aproape 85% market share prin cele peste 50 de implementări realizate atât în România, cât şi în ţări din Europa de SE.

Specialiştii celor două companii au analizat procesele proprii OTP Leasing, adaptând Charisma modelului propriu de business din OTP. Astfel, costurile de prefinanţare sunt calculate automat, iar modulele de bază sunt configurate conform standardului intern al companiei. În plus, a fost dezvoltată şi configurată o soluţie eCare de customer service care permite, prin intermediul Internetului, o comunicare mai uşoară între companie şi clienţii săi.


Rezultate
Optimizarea proceselor de lucru şi automatizarea fluxurilor au generat relativ rapid o ameliorare a costurilor operaţionale. Activarea contractelor Se face în prezent semi-automat, în urma unor rapoarte zilnice care indică contractele care trebuie activate în functie de anumite condiţii prestabilite de către OTP Leasing.

Succesul parteneriatului dintre cele doua companii a fost premiat anul acesta în cadrul Premiilor Fin Media, motivul care a prilejuit distincţia fiind, desigur, Charisma.

“Deoarece procesul de facturare este automat iar datele utilizate sunt preluate din sistem, este practic imposibil să pierzi informaţii sau să apară diverse erori. În plus, mi-a plăcut cum am gandit facturile de la brokeri. În momentul în care s-a înregistrat o factură de broker pe un contract, sistemul nu mai permite o a doua înregistrare. Este o tranzacţie uşor de urmărit care ne facilitează evitarea dublărilor şi comiterea unor greşeli, ca de exemplu plata unui comision de mai multe ori” Loredana Rusu, Deputy CEO - CFO, OTP Leasing
.
 

Articol publicat în 2008.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.