MIC.RO

TotalSoft dezvoltă pentru rețeaua MIC.RO cel mai mare proiect de retail din România

Am ales TotalSoft pentru un proiect pilot dar am fost convinşi că mintea românească poate să construiască o soluţie IT integrată şi performantă pentru controlul acestui sistem. Dincolo de tehnologie, cea mai importantă realizare a proiectului este că cele două echipe lucrează într-o manieră integrată şi empatizată.Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV

Compania
MIC.RO, parte a grupului Grupului Mercadia Holland BV, s-a lansat pe piața de retail românească la începutul anului 2010 devenind în scurt timp principalul jucător în comerțul de proximitate din România. Strategia de expansiune a companiei, care a definit practic conceptul retailului modern de proximitate, țintește deschiderea unui lanț de 1000 magazine fixe şi 2000 de magazine mobile, în numai 2 ani de la lansarea conceptului pe piață.  


Situația

Pornit iniţial cu un număr de 110 magazine, business-ul MIC.RO şi-a început activitatea cu o soluţie software de star-up pentru a-şi valida conceptele de business. Din toamna anului 2010 însă, pe masură ce dezvoltarea rețelei lua amploare, Mic.ro a decis schimbarea soluției software cu una care să poată să susțină planul ambițios de expansiune. Procesul de selecţie a fost foarte bine şi riguros organizat și a  urmărit identificarea unei soluţii mature, scalabile şi flexibile şi, deopotrivă, un furnizor de software care să deţină o forţa reală de implementare.

,,Am dorit să propunem pieţei româneşti o alternativă la comerţul importat copy-paste din alte regiuni ale Europei fără a ţine cont de modul cultural şi tradiţional în care românii interacţionează cu marfa. În mod curent, în lanţul MIC.RO sunt generate zilnic peste 4 milioane de tranzacţii, iar pentru controlul acestui sistem, ne-am dorit să avem informaţia livrată în timp real şi într-un format inteligent, pentru a nu pierde timp cu analize complicate. Am ales TotalSoft pentru un proiect pilot dar am fost convinşi că mintea românească poate să construiască o soluţie IT integrată şi performantă pentru controlul acestui sistem. Dincolo de tehnologie, cea mai importantă realizare a proiectului este că cele două echipe lucrează într-o manieră integrată şi empatizată.” Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV.


Soluția
Maturitatea soluţiei Charisma, capacitatea acesteia de a gestiona activitatea unui retailer care operează o reţea complexă, precum și referințele pe care TotalSoft le are pe această piață au dus la câștigarea proiectului. TotalSoft a devenit astfel furnizorul întregii infrastructuri informatice pe care funcționează și se dezvoltă rețeaua MIC.RO, care include software, hardware, mentenanță și asistență tehnică specializată pentru deschiderea magazinelor.

Pilonul central al infrastructurii informatice este sistemul integrat Charisma ERP care susține toate procesele critice ale companiei, prin gestionarea activității de back-office, vânzări, stocuri, cash flow, financiară, bugete, monitorizare și analiză a vânzărilor, dar și activitatea propriu-zisă din magazine. În mai puțin de 1 an de la demararea proiectului, numărul tranzacțiilor derulate de rețeaua MIC.RO prin Charisma depășise 100 milioane, sistemul fiind accesat zilnic de peste 2000 de utilizatori.

Modulul Retail al Charisma ERP este o componentă vitală în cadrul infrastructurii software și este permanent îmbunătățit cu noi funcționalități gândite pentru a simplifica și a ușura cât mai mult activitatea vânzătorilor. De exemplu, pentru scurtarea timpilor de achiziție și înlăturarea erorii umane, s-a automatizat procesul de realizarea a comenzilor și s-au redefinit indicatorii pe baza cărora sunt realizate promoțiile din magazine. În cadrul acestui proces, TotalSoft a realizat și interfațarea Charisma cu sistemele furnizorilor, astfel încât comenzile către aceștia să fie transmise automat. Noile funcționalități au impact direct în business, obținându-se o creștere a performanței pe fiecare magazin în parte, dar și la nivel de rețea.  

Charisma Cell Monitor pe iPad este o altă componentă importantă a soluției care oferă managementului posibilitatea monitorizării indicatorilor de vânzări, în timp real, per magazin și la nivelul întregii rețele. Astfel,  managementul este conectat permanent la evoluția afacerii prin acces la analize comparative de vânzări, previzionări, identificarea punctelor critice sau a vârfurilor de vânzări, și poate lua decizii mult mai rapid.
În cadrul proiectului, TotalSoft este si furnizor de servicii de calcul salarial și de administrare de personal pentru cei peste 4000 de angajați MIC.RO.


Rezultate
Informatizarea rețelei MIC.RO este cel mai complex proiect derulat vreodată de o companie de retail din România. Complexitatea stă în viteza de dezvoltare a rețelei și în identificarea celor mai bune soluții care să susțina activitatile al caror volum nu a putut fi estimat foarte clar la începutul proiectului, aspecte precum dimensiunea stocurilor, a vanzarilor sau a numarului de produse și promotii. Provocări au rezultat si din creșterea sustinută a numărului de magazine, dar și de extinderea și optimizarea soluției informatice pentru a susține nevoile de business într-o continuă dezvoltare.

Planul de extindere al rețelei este susținut și de soluția TotalSoft, timpul necesar instalării și up-grade-ului soluției software în magazine este de numai câteva ore și se face printr-o aplicație dezvoltată special de TotalSoft pentru livrări automate de software.

Studiu de caz realizat în anul 2011.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Referinţe clienţi

"... Am ales TotalSoft pentru un proiect pilot dar am fost convinşi că mintea românească poate să construiască o soluţie IT integrată şi performantă pentru controlul acestui sistem. Dincolo de tehnologie, cea mai importantă realizare a proiectului este că cele două echipe lucrează într-o manieră integrată şi empatizată. ..."
Dan Ionescu,
CEO Mercadia Holland BV
MIC.RO

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.