Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I Kronos Recovery Management

Kronos Recovery Management

Kronos Recovery Management gestionează activitatea de colectare a creanţelor cu Charisma Collection

Decizia asupra soluţiei producătorului român a fost luată ţinând cont de criterii majore precum experienţa vastă a companiei pe piaţa locală şi internaţională, dar şi statutul de partener Microsoft Business Solutions. Nu a existat nici o altă soluţie care să acopere complet nevoile şi cerinţele noastre.Borislav Hristov, Chief Executive Officer

Compania
Kronos Recovery Management, companie de origine bulgară, furnizează servicii specializate de consultanţă financiară prin intermediul echipei de specialişti în vânzări, managementul riscului şi a colectării debitelor. Competenţele sale principale se află în zona creditelor de consum, asigurând managementul, restructurarea şi recuperarea conturilor critice. Activitatea companiei este susţinută de propriul call center cu o capacitate de 160 de angajaţi şi o reţea locală de agenti de colectare  şi specialiştii de vânzări directe. Mai mult, Kronos colaborează cu avocaţi şi executori judecătoreşti, care au operat în mod activ pe piaţă de cel puţin 5 ani. Astfel, compania oferă o gama completă de servicii de colectare cu acoperire naţională; are o vastă experienţă în iniţierea împrumuturilor, managementul portofoliilor şi recuperarea creanţelor; desfăşoară operatiuni şi fluxuri de informaţii transparente, are o bază solidă de capital şi un acţionariat permanent preocupat de buna funcţionare a afacerii.

Compania îşi propune îmbunătăţirea profilului de risc al clienţilor existenţi si potenţiali ai propriilor săi clienţi, având ca scop final menţinerea profitabilităţii operaţiuni de calitate şi un control riguros al costurilor şi valorilor de licitare. Pornind de la certitudinea conform căreia orice piaţă financiar-bancară modernă se defineşte prin existeţa companiilor de preluare a conturilor critice permiţând instituţiilor financiare să se concentreze asupra activităţilor de bază, Kronos Reconvery Management este hotărâtă să impună o prezenţă durabilă şi de încredere pe piaţă în viitorul apropiat.
 
 
Situaţia
Kronos Recovery Management recunoaşte importanţa tehnologiei în tratarea oricărei interacţiuni cu clienţii şi se străduieşte să menţină investiţiile sale în tehnologie bazându-se pe o premisă simplă: tehnologia trebuie să ducă în timp util la rezultate corecte, trasabile, scalabile şi flexibile. 
Activităţile de bază ale companiei presupun colectarea, stocarea, procesarea şi protecţia a unui volum mare de informaţii, inclusiv cu caracter personal. Pentru a susţine şi gestiona asemenea baze de date, companiei îi lipsea o soluţie software capabilă să acopere toate activităţile de procesare şi analiză a datelor, crearea de scenarii sau previziuni, precum şi existenţa unui istoric al cazurilor. O altă cerinţă majoră ce se impunea viitoarei soluţii, a reprezentat-o capacitatea de a se integra cu Asterix BPX, soluţia destinată optimizării activităţii de call center pe care Kronos o folosea la momentul respectiv.
 
Nu în ultimul rând, decizia de a achiziţiona o soluţie software a fost determinată de nevoia de a optimiza costurile generale ale companiei.
 
Soluţia
În urma unei analize de piaţă care a durat 3 luni, Kronos a decis să implementeze Charisma Collection, soluţia TotalSoft dezvoltată pe platforma Microsoft Dynamics CRM. Decizia asupra soluţiei producătorului român a fost luată ţinând cont de criterii majore precum experienţă vastă a companiei pe piaţa locală şi internaţională, dar şi statutul de partener Microsoft Business Solutions:  “Nu a existat nici o altă soluţie care să acopere complet nevoile şi cerinţele noastre” Borislav Hristov, Chief Executive Officer, Kronos Recovery Management.
 
Prin utilizarea unei platforme comune şi centralizate, cum ar fi Charisma Collection, companiile pot gestiona eficient şi reduce semnificativ creanţele, asigurând transparenţă între departamentele şi procedurile de colectare a debitelor. Charisma Collection este o soluţie integrată, dezvoltată pe platformă MS Dynamics CRM şi destinată activităţilor majore implicate în colectarea creanţelor şi managementul procedurilor de reposesie şi remarketing.
 
Charisma Collection oferă un sistem eficient de ticketing, automatizare şi interogare a rapoartelor specifice procesului de colectare, permiţând companiei Kronos să crească în cele din urmă echilibrul de numerar şi să reducă semnificativ costurile de gestionare a creanţelor clienţilor săi. În plus, soluţia propusă de TotalSoft se integrează perfect cu aplicaţia de gestiune a activităţii de call center utilizată de Kronos, şi anume Asterix BPX.
 
 
Rezultate
Experienţa Kronos Recovery Management demonstrează că alegerea unui soluţii software adecvate domeniului şi specificului de activitate, dar şi o implementare corectă contribuie major la evoluţia pozitivă a oricărui tip de companie.Principalele beneficii care au reieşit în urma implementării soluţiei Charisma Collection sunt timpul scăzut de analiză a datelor, dar şi îmbunătăţirea activităţii de colectare debite prin automatizarea proceselor specifice.
 
Un alt beneficiu major al soluţiei vizează echilibrarea efortului operaţional al anagajaţilor şi reducerea costurilor interne prin eliminarea muncii manuale, redundant, acces la o bază de date centralizată (cu informaţii despre clienţi, contracte, facturi, plăţi, garanţii, penalizări) şi o imagine unitară asupra conturilor restante, informaţii despre relaţia cu clienţii, contractele încheiate, repartizarea conturilor pe agenţi de colectare şi utilizarea optimă a resurselor companiei.
 
În ceea ce priveşte viitorul, Kronos Recovery Management doreşte continuarea colaborării cu TotalSoft pentru susţinerea unor activităţi precum tele-marketing sau vânzări de tip door-to-door.
 
Studiu de caz realizat în anul 2012.
 

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.