Impact

Impact - un client atipic pentru Charisma

Charisma a fost singura soluţie care înglobează în ea un element esenţial pentru construcţii - modulul de project management. Celelalte câteva companii pe care le-am prospectat aveau soluţii care cuprindeau numai părţile financiar-contabilă, balanţă de venituri-cheltuieli - fără a avea partea de planificare, de contracte, module foarte importante pentru noi.Florin Chiriţă, Marketing Director

Compania
IMPACT Developer & Contractor S.A este unul dintre cei mai mari developeri imobiliari din România, cu capital integral privat care activează în domeniul dezvoltărilor mixte integrate. Înfiinţată în 1991, compania a introdus pe piaţa din România conceptul de "ansamblu rezidenţial" o dată cu demararea ansamblui ALFA. Printre succesele celor 17 ani de existenţă, Impact a realizat 16 ansambluri rezidenţiale, un centru de afaceri de clasa A cu 8000 mp (spaţii de birouri), peste 2000 de unităţi locative construite la standarde de calitate occidentală si, nu în ultimul rând, extinderea activităţii la scară naţională (Bucureşti, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Cluj).


Situaţia
Datorită extinderii rapide a afacerii şi a lipsei unui sistem informatic integrat, fiecare departament lucra cu propriile informaţii, acestea fiind introduse redundant în mai multe formate. Mai mult, pentru că unele informaţii critice lipseau cu desăvârşire, nu de puţine ori sistemul folosit genera erori, împiedicând urmărirea activităţii sau a folosirii eficiente a reperelor necesare şantierelor de construcţie.

Fiind o companie în care managementul de proiect este o activitate esenţială, lipsa unei urmăriri constante şi unitare a proiectelor punea probleme din ce în ce mai ridicate. Nu se urmăreau aspectele financiare, cele de management de proiect sau de devize. În plus, extinderea companiei la nivelul întregii ţări nu mai putea fi ţinută sub control fără un sistem ERP care să ofere inclusiv posibilitartea accesării informaţiilor de la distanţă.


Soluţia:
TotalSoft, împreună cu conducerea Impact, a realizat o procedură amplă de optimizare a tehnologiei folosite, până la nivel de şefi de echipă. Aceştia au fost dotaţi cu dispozitive mobile pentru a primi instrucţiunile de la eşalonul superior - ce lucrări au de făcut, la ce termene, cu ce materiale şi ce oameni, etc - şi a introduce în sistem rapoartele de predare.

Primul lucru pe care TotalSoft l-a făcut a fost o analiză a tuturor proceselor, din care a reieşit că deşi compania funcţiona în bună regulă, nici un angajat nu avea toate informaţiile necesare pentru a lua decizii, fiind nevoit să consume timp pentru a le afla. Pentru a rezolva această problemă era esenţial ca toate categoriile de utilizatori (contabili, oameni de vânzări, sefi de şantiere, mangement etc.) să aibă acces la informaţiile din sistem şi, în acelaşi timp, toţi să  contribuie la actualizarea lor zilnică.

Soluţia dorită trebuia deasemenea să poată fi accesată de la distanţă, pentru a îngloba activitatea din ţară şi pentru a oferi informaţii necesare privind situatia de pe şantiere.


Rezultate
Adoptarea Charisma a ajutat Impact S.A. să îşi ordoneze activitatea. S-a obţinut un sistem cu o bază de date unică, care preia şi furnizează informaţii tuturor categoriilor de utilizatori implicaţi în derularea activităţii companiei.  În plus, noul sistem permite simplificarea şi optimizarea activităţilor companiei, gestionând unitar cele peste 7000 de repede necesare unui şantier de dimensiuni medii. Numai în 2005 s-au predat 900 de case în întreaga ţară, însemnând aproape patru case pe zi de predat, un record pentru companie.

Acestă performanţă a fost posibilă şi datorită facilităţilor oferirte de sistemul informatic, care a oferit managementului Impact imaginea de ansamblu, permiţând un control şi o planficare riguroasă a activităţii şi a termenelor de predare.

"Charisma ne-a permis potenţarea forţei de muncă până la cel mai de jos nivel. Astfel, fluxul este următorul: proiectele sunt introduse în Charisma, de aici merg la gestiune şi şantier - care comandă reperele de care are nevoie - şi cercul se închide" Florin Chiriţă, Director Marketing, Impact Developer & Contractor S.A

Studiu de caz realizat în anul 2005.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.