Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I Eurial Leasing

Eurial Leasing (actualmente NBG Leasing)

Calitate – principalul criteriu de alegere al Charisma

Comparând investiţia cu rezultatele, trebuie să spun că beneficiile generate de utilizarea Charisma sunt de zeci de ori mai mari decât costul sistemului şi asta tradus într-un termen scurt, spre mediu.Dan Dănăilă, General Manager
 
Compania
În România există o piaţă importantă de furnizori de servicii financiare pentru escaladarea căreia un sistem informatic integrat performant este indispensabil, după cum apreciază dl Dan Dănăilă, Director General al Eurial Leasing, o companie care a ajuns în doar câţiva ani de la înfiinţare în top 10 companii de leasing. 
 
Situaţia
În decembrie 2005 Grupul Banca Naţională a Greciei a achiziţionat 70% din pachetul de acţiuni al Eurial Leasing, moment în care a început transformarea companiei de leasing din toate punctele de vedere (procese, produse, oameni, strategie etc). Până la acel moment Eurial Leasing funcţiona ca un finanţator exclusiv pentru marca Peugeot, iar după achiziţionare compania şi-a schimbat strategia către o finanţare  generală din punct de vedere al marcilor şi produselor, în concordanţă cu statutul de companie financiară apaţinând de un grup bancar. Aceasta transformare a avut consecinţe, cum era şi normal, atât la nivel uman cât şi la nivel de infrastructură software neceasară unui management eficient al activităţii.
 
S-a hotarat aşadar achiziţioanarea unui sistem ERP care să furnizeze informaţii în timp real despre activitatea companiei, în special despre partea operaţională legată de evenimentele ce pot apărea, în afara celor normale de facturare lunară a  ratelor, pe parcursul derulării unui contract de leasing (ex: daune, închideri anticipate, modificări de scadenţar, modificări de livrare etc.). 
 
Soluţia
În România există la ora actuală 3 soluţii informatice dar în mod real alegerea poate fi facută doar dintre 2 sisteme. 
 
“Am ales Charisma, pe care eu o cunoşteam dinainte de  a veni la Eurial Leasing, mizând pe faptul că este o soluţie informatică utilizată de firmele de leasing aflate în vârful ierarhiei, firme cu multe contracte în administrare şi implicit cu multe probleme, ale căror noi cerinţe vor avea rezultate directe asupra evoluţiei produsului.” povesteşte dl Dan Dănăilă, Director General, Eurial Leasing cum s-a achiziţionat sistemului TotalSoft.
 
La momentul începerii colaborării cu TotalSoft, în anul 2006, Eurial Leasing genera un număr de 6.000 de contracte pe an şi avea în administrare un portofoliu de peste 10.000 contracte.
 
“Ne-am dat seama că soluţia informatică cu care lucram era insuficientă pentru nivelul la care ajunsesem şi era imposibil să putem face un management corect numai bazându-ne pe  forţa umană.”  a precizat dl. Dănăilă.
 
Rezultate
Sistemul Charisma ERP are un modul de leasing financiar bine dezvoltat, care oferă informaţii necesare administrării eficiente a unui număr mare de contracte. Totalul activelor administrate de Eurial Leasing cu ajutorul Charisma se ridică la 200 mil Eur, firma clasându-se, din acest punct de vedere, în primele 10 companii de leasing de pe piaţa românească.
 
Un atu important cu care a venit TotalSoft în acest proiect a fost know-how-ul dobandit în zecile de implementări Charisma în companii ce oferă servicii financiare. Pe de altă parte, structura arhitecturală a sistemului conferă flexibilitatea adăugarii unor noi funcţionalităţi, înregistrării informaţiilor pe fiecare contract în parte (de ex: informaţii legate de domeniul de activitate al clientului, cifra de afaceri, numărul de angajaţi, tipuri de bunuri etc.) date importante pentru aprobarea unui contract de leasing. De asemenea, extragerea rapidă a informaţiilor din baza de date unică ofera utilizatorilor informaţii destul de multe şi de variate încât aceştia să-şi poată optimiza munca de zi cu zi. Sistemul Charisma asigură securitatea informaţiilor şi verificarea lor prin chei de control care nu permit dublarea partenerilor prin trecerea greşită a codului de înregistrare, de exemplu.
 
Daca înmulţim aceste facilităţi cu cele 20.000 de contracte pe care Eurial Leasing le are în administrare realizăm că beneficiile rezultate din utilizarea Charisma nu sunt de neglijat. 
 
“Comparând investiţia cu rezultatele, trebuie să spun că beneficiile generate de utilizarea Charisma sunt de zeci de ori mai mari decât costul sistemului şi asta tradus într-un termen scurt, spre mediu.” apreciază dl Dănăilă. 
 
Eurial Leasing a realizat şi o conectare a modului web al firmei la baza de date a Charisma şi acum toţi clienţii companiei au informaţii în timp real legate de derularea propriilor contracte, de plăţile efectuate, de valoarea facturilor restante etc. realizare ce eficientizează comunicarea cu clienţii. Tot legat de acest proiect există planuri de viitor care includ transmiterea informaţiilor către clienţi prin SMS.
 
În concluzie, valoare serviciilor financiare oferite de Eurial Leasing este determinată de viziunea managementului, de rapiditate şi calitatea informaţiilor oferite clienţilor, pilonul care sprijină evoluţia companiei fiind sistemul informatic.
 
Studiu de caz realizat în anul 2008.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.