Doosan IMGB

Doosan IMGB - un utilizator de cursă lungă al Charisma HR

Charisma HR a crescut împreună cu noi. La momentul la care noi am optat să colaboram cu TotalSoft, sistemul era destul de nou pe piaţă. Noi am ştiut ce vrem şi TotalSoft a pus în practică cerinţele noastre. A fost un schimb de experienţă care s-a concretizat într-un parteneriat ce durează de aproape 8 aniCornelia Urlăţeanu, HR Manager

Compania
Compania Doosan IMGB, membră a grupului DOOSAN din Coreea de Sud, produce pentru export echipamente turnate şi forjate din oţel. Compania a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 83 milioane de Euro din producţia de oţel lichid şi produse destinate industriei nucleare.

Doosan IMGB exportă în ţări precum China, Brazilia, India, Coreea sau SUA şi are în plan să devină cea mai importantă firma de profil din Europa, toate aceste realizări fiind susţinute de cei cca 720 de angajaţi. 


Situaţia
Decizia achiziţiei unui sistem profesional de management al activităţii de resurse umane şi salarizare care să aibă şi o componentă de acces-pontaj s-a luat în septembrie 2000, moment la care compania avea peste 2000 de angajaţi iar departementul de resurse umane şi salarizare facea faţă cu greu activităţii, necesitând, doar pentru calculul salarial, o echipă de 10 oameni. La acea vreme, compania lucra cu o soluţie Visual Fox si multe înregistrări şi operaţii specifice se faceau manual.

Ca în toate situaţiile de acest gen, s-a făcut o cercetare de piaţă a furnizorilor de software şi a soluţiilor destinate domeniului şi, în final, s-a decis că sistemul Charisma HR al companiei TotalSoft corespunde cel mai bine din punct de vedere tehnic, al nevoilor companiei şi al  modului de utilizare.


Soluţia
TotalSoft a oferit o soluţie proprie, compusă dintr-un modul de resurse umane, un modul de salarii şi un modul special de acces-pontaj care culege datele necesarea realizării pontajului şi le livrează pentru procesul de calcul salarial. Cu ocazia achiziţiei soluţiei TotalSoft, s-a dorit şi un control strict al celor care intrau în fabrică şi o evidenţă clară a orelor lucrate de angajaţi.

Implementarea a durat mai multe luni deoarece s-a început cu codificarea funcţiilor şi asignarea acestora la locurile de muncă, pe baza organigramei. A urmat apoi importul datelor din vechiul sistem şi realizarea unor raporte specifice activităţii companiei.

“Charisma HR a crescut împreună cu noi. La momentul la care noi am optat să colaboram cu TotalSoft, sistemul era destul de nou pe piaţă. Noi am ştiut ce vrem şi TotalSoft a pus în practică cerinţele noastre. A fost un schimb de experienţă care s-a concretizat într-un parteneriat ce durează de aproape 8 ani”, Cornelia Urlăţeanu, HR Manager.

O perioadă de câteva luni s-a mers în paralel, Charisma cu vechea aplicaţie, iar din momentul când managementul s-a convins că nu sunt probleme s-a trecut exclusiv pe Charisma.


Rezultate
Printre beneficiile pe care Doosan IMGB le menţionează se numără: baza de date unică pentru resurse umane, corectitudinea informaţiilor, automatizarea calculului salarial, conformitatea cu legislaţia în vigoare, emiterea fişelor fiscale, reducerea numărului de angajaţi ai departamentului de HR etc.

“Până în prezent nu am avut probleme cu aplicaţia, nu am întârziat niciodată plata salariilor şi nu am avut erori care să se răsfrângă asupra activităţii noastre.” ne-a precizat dna Mariana Fişteică, Administrator Aplicaţii Software în cadrul IMGB.

Cu toate astea, Doosan IMGB lucrează cu prima versiune a sistemului Charisma HR care, după atâţia ani, continuă încă să răspundă  problemele de resurse umane şi salarizare.

Rugat sa facă o comparaţie investiţie vs beneficii, dl. Florin Antonescu, Director Management Doosan IMGB ne-a declarat: “Dacă până acum nimeni nu s-a plâns, nici de sistem şi nici de suportul echipei TotalSoft, înseamnă că investiţia şi-a meritat banii.”

Studiu de caz realizat în anul 2008.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.