Deuromedia

Promptitudine şi acuratete în informaţii cu Charisma CRM

Principalele beneficii obţinute prin implementarea soluţiei CRM au fost informaţii centralizate, automatizarea proceselor posibile, accesul autorizat al celor implicaţi în proces, timpul de răspuns pentru clienţi este mai rapid, iar noi economisim timp. În două cuvinte: suntem mai promţi şi mai exacţi în informaţii.Julia Mikó, General Manager

Compania
Deuromedia este furnizor internaţional de software şi servicii IT complete pentru soluţii digitale TV: platforme software IP TV, soluţii complete pentru transmisie pe bandă largă a datelor digitale şi date multimedia, aplicaţii de tip middleware pentru Set Top Boxes.

Deşi operaţiunile companiei se derulează la nivel mondial, întreaga activitate Deuromedia este gestionată prin intemediul a 2 sedii: unul în Austria, la Viena şi unul în Romania, la Braşov. Înfiinţată în 1994, Deuromedia România a înregistrat creşteri anuale ale cifrei de afaceri de peste 20%.
 
 
Situaţia
În 2008, top managementul Deuromedia a conştientizat necesitatea unei soluţii software care să asiste departamentul de vânzări şi customer support în efortul de a reduce timpul de răspuns la solicitările clienţilor. Se dorea îmbunătățirea accesului la toate informațiile referitoare la clienţi, eficientizarea raportării şi bineînţeles îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii.
 
„Managementul clienţilor era făcut cu ajutorul Microsoft Excel şi deşi aveam o bază complexă cu tabele pivot şi formule, datele nu erau foarte bine structurate iar căutarea unei informaţii se făcea lent. În plus, informaţiile legate de istoricul fiecărui client nu se regăseau în acelaşi loc şi customer supportul nu era imediat corelat cu modificările de contract” a declarat Julia Mikó, General Manager Deuromedia. 
 
 
Soluția
O soluție care răspundea în totalitate acestor cerințe era Microsoft Dynamics CRM 4.0, iar Deuromedia știa asta pentru că era deja familiarizată cu produsele Microsoft. A urmat procesul de selecție a unui partener Microsoft care, împreună cu propriul departament de IT, să configureze şi customizeze aplicaţia pe specificul Deuromedia Viena şi România, criteriile principale fiind flexibilitatea şi experienţa partenerului. Decizia s-a luat relativ repede, TotalSoft având la activ cele mai multe implementări de CRM din România, câteva din acestea fiind: Toyota, Impact, Motor Assistance, Ţiriac Autorulate, Petrom Gas, Falcon sau TBI Call Center.
 
Astfel, în martie 2008, Deuromedia şi TotalSoft au semnat contractul pentru implementarea soluţiei Microsoft Dynamics CRM 4.0 care include modulul Vânzări, modulul Suport Clienţi (Customer Service) şi modulul Marketing.
 
Proiectul a demarat cu susţinerea, de către echipa TotalSoft, atât la Viena cât şi la Brasov, a unor prezentări de concept şi interviuri în vederea analizei de proiect. În urma acestei etape a rezultat specificaţia de implementare care a stat la baza configurărilor de aplicaţie. Bineînţeles, ca în orice proiect complex, au fost necesare adaptări ale aplicației care să asigure funcţionarea acesteia pe specificul Deuromedia. Versiunea demo rezultată în urma adaptărilor a stat la baza şcolarizării utilizatorilor cheie, ajutând totodată Deuromedia să înţeleagă platforma Microsoft Dynamics CRM pe specificul ei de business.
 
 
Rezultate
Principalele beneficii obţinute prin implementarea soluţiei CRM au fost „informaţii centralizate, automatizarea proceselor posibile, accesul autorizat al celor implicaţi în proces, timpul de răspuns pentru  clienţi este mai rapid, iar noi economisim timp. În două cuvinte: suntem mai promţi şi mai exacţi în informaţii” declară Julia Mikó, General Manager Deuromedia.
 
Așadar prin proiectul realizat împreună cu TotalSoft, Deuromedia a câştigat o viziune nouă asupra businessului companiei, beneficiază de îmbunătăţirea şi optimizarea fluxului de activităţi zilnice, şi mai ales de un partener prompt şi de încredere în ceea ce priveşte suportul acordat.
 
Studiu de caz realizat în anul 2008.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.