Acasă I Clienţi I Referinţe Charisma I Arsis Trading

Arsis Trading

Arsis Trading a eficientizat la maxim afacerea datorită Charisma

Înainte de implementarea sistemului Charisma, de exemplu, dacă ceream un raport la ora 14.00 îl primeam la ora 17.00, acum îl primesc la 14.02 iar informaţia este mult mai clară şi mult mai sigură.Alin Şerban, General Manager

Compania
Compania Arsis Trading, proprietara reţelei de magazine cu acelaşi nume, este la ora actuală cel mai mare distribuitor Vodafone din România cu peste 100 de locaţii repartizate la nivel naţional. Compania a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 27 milioane Euro realizată cu ajutorul a peste 500 de angajaţi. 


Situaţia
Până la momentul achiziţiei sistemului informatic integrat Charisma ERP, la sfârşitul anului 2007, compania îşi urmărea activitatea neutilizând un sistem informatic specializat. S-a facut o încercare la un moment dat de a se trece la un sistem informatic specializat, dar nu de tip ERP, care s-a dovedit însă slab şi incapabil să susţină activitatea în continua creştere a companiei.

“Înainte se făcea multă muncă “manuală” iar informaţii centralizate la nivel de reţea, sau raportare de vânzări pe puncte de lucru, erau greu de obţinut şi necesitau timp şi oameni care să o facă.” povesteşte dl Liviu Mirea, Director Comercial, Arsis Trading.

Decizia achiziţiei unui sistem ERP a fost luată, pe de o parte, pentru că business-ul ajunsese la un nivel de dezvoltare care nu mai putea fi urmărit fără o infrastructură software adecvată iar, pe de altă parte, pentru că Arsis şi-a dorit ca planul său de dezvoltare să fie susţinut de un sistem stabil care să poată furniza, în timp real, informaţiile necesare procesului decizional.

“Am realizat că la dimensiunea la care ajunsese compania şi la ritmul de creştere pe care îl înregistra era imposibil să ne mai descurcăm fără un ERP. Nu am făcut o cercetare a soluţiilor existente pe piaţă ci am optat din start pentru Charisma deoarece ştiam că este o soluţie care se mulează pe activitatea unei companii de retail şi îi cunoşteam inclusiv referinţele.” declară dl Radu Mirea, principalul acţionar al companiei Arsis.


Soluţia
TotalSoft a propus o soluţie complexă formată atât din module necesare unei gestionări unitare a activităţii, şi ne referim aici la modulele finaciar – contabile, la achiziţii, stocuri, vânzări, retail, dar şi din aplicaţii de business intelligence, raportare pe mobil sau alerte prin SMS care să asigure un avantaj competitiv companiei.

TotalSoft a început implementarea după ce s-a făcut o analiză a modului în care functionează business-ul Arsis şi a aspectelor care trebuiau îmbunătăţite. S-a realizat o specificaţie tehnică în urma căreia s-a configurat sistemul pe specificul companiei.

“Partea dificilă a fost că ne-am propus un lucru ambiţios, să implementăm în 60 de magazine în acelaşi timp, prevăzând pentru acest lucru o perioadă de două săptămâni. Atât noi cât şi TotalSoft, am alocat o echipă specială şi în doar 6 zile am reuşit să dăm drumul întregii reţele.” mărturiseşte dl Liviu Mirea realizarea care l-a surprins în mod plăcut.  

În acest moment Arsis are o situaţie de ansamblu a activităţii operaţionale, o situaţie reală a stocurilor, iar activitatea magazinelor poate fi controlată de la sediul central. Procesarea datelor se face rapid şi compania poate realiza previzionări pe baza informaţiilor oferite de Charisma. De asemenea, datele din magazine vin aproape în timp real la sediu şi compania dispune în orice moment de diverse rapoarte din Charisma.

“Înainte de implementarea sistemului Charisma, de exemplu, dacă ceream un raport la ora 14.00 îl primeam la ora 17.00, acum îl primesc la 14.02 iar informaţia este mult mai clară şi mult mai sigură.” apreciază dl Liviu Mirea.
 
Trebuie menţionat faptul că în acest caz, ca în majoritatea implementărilor din zona de retail de altfel, s-a optat pentru instalarea soluţiei la sediul central iar comunicarea se face printr-o reţea VPN care leagă toate magazinele şi permite replicări tranzacţionale la intervale scurte de timp. S-a preferat această soluţie tehnică urmărindu-se ca, în cazul în care cade un server, conexiunea sau pur şi simplu nu este tensiune, activitatea magazinelor să nu fie perturbată în nici un fel. În cazul în care Arsis se hotărăşte să aibă o comunicare on-line cu magazine, TotalSoft dispune de soluţia tehnică şi poate realiza schimbarea.


Rezultate
Analizând beneficiile, chiar şi în acest stadiu al implementării, dl Alin Şerban, Director General ne-a declarat “Nu putem face o comparaţie cu situatia anterioră, Charisma fiind o solţie mult mai bună şi suntem convinşi că la finalul proiectului o să avem exact ceea ce ne-am dorit, deja se văd rezultatele acestei implementări.”

Studiu de caz realizat în anul 2008.

Alte referinţe

Alţi clienţi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.