Acasă I Resurse I Analize şi studii de caz I Din spatele culiselor I Business Applications I Implementare software BI - avantaje şi provocări

Implementare software BI - avantaje şi provocări

Implementare software BI?

Desigur, o soluţie software BI performantă joacă desigur un rol foarte important într-o organizație, datorită nevoii din ce în ce mai stringente de a analiza și consulta date și informații operaționale și financiare din companie în vederea luării celor mai bune decizii. Acest lucru o demonstrează și interesul pentru acest tip de soluții din ultimii ani.

În varianta standard, datele analizate și prelucrate de soluția software BI servesc C-level și oamenilor de decizie din organizatie. În timp, din dorința de a îmbunătăți sistemele de suport decizional într-un mediu tehnologic din ce in ce mai eterogen, de a ajuta la creșterea productivității și a performanței companiilor, soluțiile de Business Intelligence se doresc a se adresa unei game mult mai variate de probleme și tipologii de decizie: decizii strategice, tactice și operaționale.

Aceste tipuri de analize și suport decizional de zi cu zi se consideră a fi în trend și în țara noastră dar nu este nou. BI-ul operațional este utilizat în proporție de 80-90% dintre clienții nostri și este cunoscut sub forma analizelor în adâncime realizate cu ajutorul excel-urilor conectate la cuburile OLAP.

Implementare software BI operaţional vs. implementare BI tradiţională:

Soluţiile BI operaţionale:

  • Pot viza o audienţă mai mare în cadrul organizaţiei;
  • Pot fi folosite nu numai pentru a analiza şi sprijini deciziile, dar, de asemenea, pentru a măsura performanţa, pentru a reacţiona la schimbările apărute și pentru a indica măsurile corespunzătoare ce trebuiesc luate;
  • Sunt adaptate diverselor tipuri de procese și viteze cu care se deplasează informaţiile în cadrul organizației. Trend-ul este de a obține informații la timp, la momentul potrivit;
  • Livrează informații mult mai detaliate despre orice proces sau tranzacție operațională.


Soluţiile software BI (business intelligence) operațional se adresează oricărui tip de utilizator din cadrul organizației dar cu precădere middle managementului, pentru analize detaliate asupra proceselor și operațiilor companiei.


Provocările ridicate de un software BI operaţional:

Marile provocări pentru o companie în implementarea unui BI operațional vin atât din stagiul de analiză a nevoilor reale de business ale companiei, în procesul de implementare, în definirea acelor indicatori necesari și potriviți pentru tipul de business desfășurat, cât și din disponibilitatea soluției acolo unde este nevoie – dispozitive mobile, în mediul web, sau direct pe desktop.

Toate companiile, dar cu precădere cele din domenii distribuție, retail, servicii financiare, se îndreaptă și caută soluții de business intelligence operațional, datorită presiunii competiționale puternice și necesității de a reacționa rapid la schimbările de business sau în comportamentul clienților. Mai multe detalii despre modul în care un software BI poate susţine activitatea unei instituţii medicale se pot accesa la http://www.charisma.ro/solutii-erp/resurse/studii-de-caz/din-spatele-culiselor/instrumente-bi-in-sectorul-medical/.

TotalSoft oferă două componente de tip business intelligence: o componentă ce se adresează top management-ului și una adresată middle management-ului. Fiecare se adresează nevoilor specifice, de la analize și indicatori de performanță la nivel macro, agregat, dashboard-uri intuitive și facile, pentru top management, până la analize ad-hoc pe baza datelor operaționale și financiare din companie.

De asemenea, TotalSoft a construit o soluție mobilă de ultimă generație tehnologică, pe iPad (http://www.charisma.ro/solutii-bi/charisma-mobile-solutions/mobile-analyzer/), potrivită atât persoanelor executive cât și utilizatorilor operaționali, soluție ce este integrată nativ cu soluțiile back-office oferite de TotalSoft sau de alt provider de soluții de gestiune.

implementare BI

Implementare BI pe iPad

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Referinţe clienţi

"... Decizia asupra soluţiei producătorului român a fost luată ţinând cont de criterii majore precum experienţa vastă a companiei pe piaţa locală şi internaţională, dar şi statutul de partener Microsoft Business Solutions. Nu a existat nici o altă soluţie care să acopere complet nevoile şi cerinţele noastre. ..."
Borislav Hristov,
Chief Executive Officer
Kronos Recovery Management

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.