Acasă I Despre noi I Istoric

Istoric

2014
Desfășurat sub semnul aniversării celor 20 ani de activitate, anul 2014 s-a dovedit a fi cu totul excepțional. Nu doar că ne-am atins țintele propuse, de ordin financiar, produse lansate, tehnologii de ultimă generație adoptate sau intrarea pe piețe noi, ci am reusit să câștigăm, cu Charisma ERP, un proiect de anvergură mondială în domeniul serviciilor financiare. Pentru al cincilea an consecutiv am fost desemnați liderul pieței de ERP din România, o performanță unică și complet atipică pentru Europa de Est. Interesul manifestat de marii jucători din agricultură față de Charisma for Agriculture ne-a determinat să extindem pachetul cu soluții pentru zootehnie și trade de cereale și să acoperim complet această piață. Integrarea Charisma Leasing cu serviciile de date Starbyte, platforma de vânzare online a polițelor RCA pentru Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare sau susținerea programului ICAP Trade Exchange, destinat managementului riscului de creditare, au marcat extinderea soluției de leasing în direcția eficientizării activității clienților. O realizare remarcabilă am reușit și cu produsul Charisma HCM Talent Management, adoptat de unul din liderii industriei de oil&gas din România pentru managementul talentelor celor peste 7000 de angajați. Expansiunea internațională a însemnat câștigarea unor clienți în verticale noi, precum telecom și utilități, precum și creșterea prezenței de la 29 la 36 de țări.

 

2013
Recunoașterea și respectul național și internațional de care se bucură compania se reflectă într-o listă remarcabilă de premii, clienți, proiecte și soluții. Pentru al patrulea an consecutiv, TotalSoft se clasează pe locul 1 în topul furnizorilor de ERP din România fiind, deopotrivă, lider de piață și în verticalele de servicii, retail, distribuție și producție (locul 2). Competențele unice în tehnologia Microsoft recomandă TotalSoft pentru dezvoltarea primei soluții de Gamification pe tablete Windows 8 din Europa, soluție premiată de Microsoft cu distincția ”Best Windows 8 App Developer in FY 13”. Parteneriatele strategice încheiate cu CertSign și Synchro duc la completarea ofertei TotalSoft cu servicii de facturare electronică și modelare 4D. În 2013, piața locală este marcată de lansarea unor soluții noi, precum Charisma Agriculture, Charisma eProcurement sau Charisma Billing, și de adăugarea unor nume sonore în portofoliul clienților (TCE 3 Brazi, Maria Grup, Carmistin, Avivcarvil, Rodbun, TinMar sau Repower). Pe plan internațional, patru grupuri multinaţionale au ales TotalSoft pentru devoltarea şi implementarea unei platforme CRM la nivel worldwide, respectiv EconGas, OMV A.G., ISTA şi Grupul Daimler (Mercedes Benz). De asemenea, creșterea cererilor de soluții și servicii de project management venite din piața internațională a dus la rebranduirea acestei linii de business în TotalSoftPM, brand care concentrează într-un centru unic de competență întrega expertiză necesară proiectării, planificării şi derularii cu succes a unui proiect.

 


2012
A fost anul consolidării. La nivel local, TotalSoft a fost declarat pentru al treilea an consecutiv furnizorul nr. 1 de soluții ERP din România. Maturitatea și specializarea pe verticale industriale a companiei au dus la obținerea celui mai înalt grad de competență în sistemul de parteneriat Microsoft pentru soluții CRM, Microsoft Gold CRM.
Internaționalizarea companiei a continuat prin extinderea prezenței locale, marcată de deschiderea unei subsidiare în Austria, dar și prin câștigarea de noi proiecte strategice în Republica Moldova (General Electric, Orange și Coca Cola), Brazilia, Spania și Portugalia (Deutsche Leasing), Austria (Nabucco Gas Pipeline International, OMV). O urmare a creșterii cererilor din piața internațională a fost și rebranduirea liniei de dezvoltare software în Acollada Software Development, brand care susține inovația și maturitatea TotalSoft în proiecte de dezvoltare de software la cerere, aplicații web și soluții pentru dispozitive mobile.

 

2011
Compania demareaza o strategie de diversificare a portofoliului de soluţii. Se infiinteaza divizia de dispozitive mobile, care lanseaza peste 10 solutii atat pe platforma Android cat si IOs. In acelasi an se incheie parteneriate strategice cu Tableau Software, lider mondial în tehnologii de business intelligence, cu Lumesse, principalul furnizor european de soluţii de talent management sau cu Lugera & Makler, pentru utilizarea Charismei HCM ca platforma de furnizare de servicii salariale in regim BPO pentru clienti din din România, Slovacia, Cehia, Polonia, Croația și Ucraina. TotalSoft este clasat din nou drept cel mai important furnizorilor de soluţii ERP din România de catre compania independenta de cercetare de piata Pierre Audoin Consultants. Divizia Primavera are o crestere fara precedent, depasind 650 de clienti si pozitionandu-se ca un furnizor de consultanta in project management la nivel global, iar divizia de software development incheie noi contracte de referinta cu Electronic Arts si Ford (USA) sau cu grupul VW (DE).


2010
TotalSoft deschide subsidiare în Bulgaria, Grecia, Qatar, Serbia şi pătrunde pe noi pieţe prin câştigarea de proiecte în  Austria, Dubai, Spania şi Arabia Saudită. Totodată, lansează o serie de soluţii şi tehnologii noi, precum Charisma Cell Monitor şi Charisma Analyzer (primele aplicaţii de business intelligence din lume disponibile pe iPad), cât şi primul serviciu de evaluare a riscurilor de creditare, Charisma Financial Risk Assessment, realizat împreună cu ICAP România. Tot în 2010, TotalSoft s-a clasat pe primul loc în topul furnizorilor de soluţii ERP din România, conform studiului realizat de compania de analiză de piaţă Pierre Audoin Consultants, şi primeşte premiul “e-ERP First Tier 2009”  pentru performanţa implementării sistemului Charisma în cadrul Alpha Bank.
 


2009
TotalSoft intră în 2009 pe o nouă nişă de piaţă – cea a dezvoltării sistemelor multimedia şi infotainment (sisteme de navigaţie şi audio) destinate industriei auto. În acelaşi an, compania demarează proiecte de dezvoltare software la cheie pe piaţa franceză şi realizează câteva premiere pe plan local, cum ar fi implementarea soluţiei MS Dynamics CRM Mobility. Compania aniversează 15 ani de activitate şi creştere profitabilă continuă. Activitatea este recunoscută prin distincţii importante, dintre care se remarcă premul de performanţă în tehnologia informaţiei oferit de către Camera de Comerţ a României, dar şi premiul e-Partnership pentru realizarea intranetului OTP Bank, acordat de către grupul FinMedia. Charisma HR devine Charisma HCM.


2008
TotalSoft se clasează în 2008 printre primii 10 furnizori mondiali de soluţii informatice pentru segmentele Equipment, Finance Lease şi Automotive Leasing, conform studiului KPMG “Software systems for the leasing industry. An international overview”. În acelaşi an, portofoliul de soluţii se extinde cu Charisma Collection. TotalSoft câştigă tot mai multe proiecte externe şi îşi extinde activitatea în Italia, Ucraina şi Moldova. În cadrul galei premiilor e-Finance, TotalSoft câştigă premiul eSucces pentru implementarea sistemului Charisma ERP în cadrul OTP Leasing.


2007
Datorită rezultatelor financiare excepţionale la nivel regional, TotalSoft devine reprezentant unic pentru sistemul de project management Primavera în Bulgaria, Serbia şi Ungaria, urmând să-şi extindă aria de reprezentare pentru Croaţia şi Grecia. Charisma ERP caştigă pentru a doua oară consecutiv recunoşterea industriei IT şi distincţia de „Cel mai bun produs software” în cadrul premiilor IT&C ale României, intrând în segmentul 1st tier pe segmentul soluţiilor ERP. În acelaşi an este lansată soluţia Charisma Office Automation, destinată eficientizării tuturor operaţiunilor dintr-un birou.


2006
Soluţia Charisma ERP este declarată, ca urmare a unui audit KPMG, singura soluţie ERP din România compatibilă cu standardele IFRS. În acelaşi timp, TotalSoft îşi consolidează poziţia pe pieţele externe, implementând soluţia Mobile Reporting în Nokia Germania, soluţia de leasing în BMW Grecia şi diverse alte soluţii de întreprindere în Bulgaria şi Moldova.


2005

Brandul Charisma se impune la nivel regional prin implementări în Turcia, Albania, Polonia şi Serbia. Pe piaţa locală, Charisma ERP ocupă prima poziţie în topul soluţiilor de tip ERP dezvoltate pe platformă Microsoft şi câştigă premiul de excelenţă pentru cea mai bună implementare în domeniul financiar-bancar, prin proiectul Băncii comerciale Ion Ţiriac şi HVB Bank România. În acelaşi an, divizia Charisma HR se repoziţionează şi atacă piaţa serviciilor de externalizare a salariilor. AFCEA International Golden Link 2005, secţiunea Apărare Internaţională şi Guvernare Civilă, acordă TotalSoft premiul pentru cea mai inovativă soluţie, pentru Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice.


2004
În timp ce Charisma ERP face primii paşi pe piaţa externă, divizia de soluţii HR lansează HCM Portal, o poartă de acces on-line a departamentelor de resurse umane. Compania finalizează extinderea sistemului e-Licitaţie, desemnat drept cel mai complex proiect de e-guvernment la nivel European. În acelaşi an, TotalSoft primeşte premiiul de excelenţă pentru cei 10 ani de activitate în România.


2003
Începe extinderea sistemului e-licitaţie, cea mai importantă implementare a unui sistem e-procurement din Europa de Est. In urma unei licitaţii la care au participat 47 de companii din Europa, Portum AG alege TotalSoft datorită expertizei tehnice şi profesionale pentru dezvoltarea unui sistem de e-procurement. În acelaşi an, TotalSoft primeşte premiul Microsoft pentru cea mai bună soluţie software medicală, iar Charisma ERP devine soluţia adoptată de către liderii din construcţii, industrie hotelieră, distribuţie şi retail. Soluţia este desemnată, în cadrul ROCS, cel mai bun sistem integrat implementat în sectorul construcţiilor. 2003 este al treilea an consecutiv de creştere a cifrei de afaceri cu peste 50%.


2002
Probabil cel mai important an din istoria TotalSoft, 2002 stă sub semnul prezentării publice a soluţiei integrate Charisma ERP, primul sistem informatic de concepţie românească destinat gestiunii tuturor resurselor unei companii. Lansat în luna februarie, Charisma ERP primeşte rapid aplauzele industriei IT româneşti în timpul acordării premiului naţional pentru cel mai bun sistem integrat pentru gestiunea întreprinderilor.

În paralel, TotalSoft demarează dezvoltarea unui proiect complex de modernizare a sistemului informatic al celei mai importante reţele est-europene de centre medicale (Polonia, România, Ungaria, Estonia şi Cehia). În cadrul ROCS, IDG România acordă companiei Premiul de Excelenţă pentru cel mai bun proiect de e-commerce, pentru sistemul naţional de licitaţii publice e-Licitatie.ro.


2001
Fondul de investiţii american SEAF devine unul dintre acţionarii TotalSoft. În acelaşi an, este deschisă o reprezentanţă locală în USA. Compania primeşte în cadrul ROCS 2001 Premiul de Excelenţă pentru Sistemul integrat de management dezvoltat la grupul de presă RINGIER.


2000
Mari firme de distribuţie, precum Henkel, îşi externalizează serviciile informatice către TotalSoft. Compania dezvoltă cel mai important proiect de outsourcing în domeniul arhivării electronice a documentelor, pe care îl implementează în SUA. TotalSoft devine în 2000 cel mai important implementator şi dezvoltator de soluţii software la cheie pentru retail şi distribuţie. Compania acumulează un know-how semnificativ referitor la nevoile operaţionale ale companiilor româneşti şi multinaţionale şi realizează lipsa soluţiilor flexibile, uşor de instalat şi utilizat, care să administreze resursele unei întreprinderi. Echipe specializate de dezvoltatori şi analişti de business lucrează la conceperea unui sistem ERP adaptat pieţei româneşti.


1999
La doar 1 an de la lansare, Charisma HR obţine premiul pentru cea mai bună soluţie software de resurse umane din România, în cadrul CERF ’99. Compania devine membru fondator ANIS, Asociaţia Naţională a Întreprinderilor de Software din România, prin care îşi propune, printre altele, promovarea imaginii industriei software româneşti pe pieţele internaţionale.


1998
1998 este un an de cotitură în poziţionarea companiei pe piaţa românească, prin lansarea sistemului Charisma HR&Payroll. În acelaşi an este implementată intern metodologia Rational Unified Process. În cadrul celui mai important eveniment naţional de software, CERF ’98, TotalSoft este premiat pentru cea mai bună soluţie de management de proiect, Primavera.


1997
TotalSoft oferă primul sistem de management de proiect integrat şi distribuit, dezvoltat şi implementat în 40 de locaţii ale Conel. De asemenea, incepe integrarea de software pentru proiectare asistata (CIMS – Ludan, Israel) şi dezvoltarea primului pachet software, Tehnologii de Execuţie.


1996
Primavera Inc. desemnează TotalSoft ca partenerul cu cea mai rapidă creştere din lume. În acelaşi an, TotalSoft începe primele dezvoltări software pentru piaţa externă – SNDC, Belgia. În acelaşi an, activitatea de service se extinde spre instalări de reţele pe fibră optică.


1995
TotalSoft devine distribuitor autorizat Primavera Systems, Inc., Rebis, Inc. şi Microsoft. Compania dezvoltă prima aplicaţie software în domeniul medical şi oferă networking şi service pentru mai mult de 500 de calculatoare.


1994
TotalSoft se înfiinţează la iniţiativa a 6 specialişti din domeniul IT

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.