Acasă I Resurse I Analize şi studii de caz I Din spatele culiselor I Business Applications I De ce să folosești tehnologia mobilă în colectarea plăților?

De ce să folosești tehnologia mobilă în colectarea plăților?

 
Investițiile companiei în automatizarea activității prin intermediul dispozitivelor mobile ajută angajații să își finalizeze sarcinile mult mai repede și mai ușor. Dar oare cât de repede sunt plătite companiile pentru produsele și serviciile pe care le vând?
 
Prin echiparea angajaților de teren cu echipamente mobile care să le permită colectarea plăților direct de pe teren, companiile își pot reduce semnificativ facturile necolectate și pot crește veniturile prin up-sell și cross-sell de servicii sau produse. Aceste beneficii sunt valabile pentru mai multe tipuri de organizații, indiferent de specificul activității.
 
Investiția in dispozitive mobile prin intermediul cărora să se facă colectări reprezintă de fapt o investiție incrementală în componente complementare. În plus, dacă personalul de pe teren are deja telefoane mobile, investiția va fi și mai mică. 
 
Prin prezentul material vă punem la dispoziție o introducere scurtă despre sistemele mobile de colectare plăți și despre ce tipuri de beneficii puteți obține prin acestea.
 

De ce să colectezi plăți direct de pe teren?

Probabil că vă este familiară expresia „Time is money”, adică „Timpul înseamnă bani”. Cu cât mai repede vor fi plătite companiile pentru serviciile și produsele vândute, cu atât ele vor deveni mai profitabile și mai competitive pe piață.  Pentru a putea răspunde la întrebarea de mai sus, trebuie mai întâi să vă întrebați dacă se merită ca angajații de pe teren să proceseze plăți? Dacă ne gândim la eficiență, personalul din vânzări ar trebui să viziteze cât mai mulți clienți. Alt exemplu, tehnicienii de teren au diferite cazuri de rezolvat, cazuri ce aduc profit pentru companie, cu siguranță, însă este corect ca aceștia să şi colecteze plăți de pe teren?
 
În trecut, acestea erau decizii greu de luat, însa în ziua de astăzi decizia de a colecta plăți în timp real, este mult mai ușor de luat, iar dacă ne uităm puțin la statistici, aflăm și câteva lucruri interesante:
 • Companiile care pregătesc facturile manual obțin scăderi de până la 10% în veniturile din vânzările efectuate. 
 • Companiile care folosesc dispozitivele mobile pentru a genera facturile direct au înregistrat creșterea venitului cu 12%.
Sursa: Aberdeen Group “Service Intelligence and Performance Management”

Beneficii financiare şi operaţionale
 • Utilizând dispozitivele mobile pentru colectări de bani, cash flow-ul companiei este mai rapid.
 • Fără colectarea mobilă a plăților, cel mai rapid termen de plată a facturii este de minim 4 zile, după ce un produs sau serviciu a fost livrat. 
 • Reduceți costurile de procesare. Colectarea plăților direct pe teren reduce costurile în două moduri:
  • Tranzacțiile sunt procesate electonic, ceea ce duce la un timp redus de procesare și de folosire a resurselor umane pentru a procesa facturi în birou. Astfel, companiile se vor putea mări fără a adăuga personal în plus.
  • Procesul de colectare este îmbunătățit pentru că tranzacțiile sunt validate în timp real. Acest lucru previne cărțile de credit respinse, facturi neplătite, dar și costurile de procesare.
 • Reducerea erorilor. Facturile vor fi mult mai clare când sunt pregătite la fața locului. Dispozitivele mobile de preluare a comenzilor și de colectare a plăților sunt prevăzute cu sisteme care asigură că datele cu privire la produsele sau serviciile cumpărate sunt introduse și afișate corect pe factură (număr produs, cantitate, cod servicii, detalii client etc).
   
 • Creșterea veniturilor. Îmbunătățirea acurateții facturilor duce la creșterea veniturilor prin reducerea serviciilor nefacturate, disputelor care apar în urma unor facturi sau creditelor. O dată cu dotarea anajaților de pe teren cu dipozitive mobile de colectare, va crește și potențialul de a face up-sell.

Cine poate beneficia de colectarea mobilă a plăților?
 
Această opțiune este disponibilă pentru companii din diferite industrii, inclusiv pentru companii care livrează produse la domiciliu sau servicii (de exemplu, de amenajări interioare, de combatere a dăunătorilor, pictură, control și evaluare, etc), companii de telecomunicații (cablu, internet, telefonie), companii utilități etc.
 
 

înapoi

Experimentaţi acum

Descoperiţi cea mai accesibilă şi intuitivă soluţie de afaceri.

Demonstraţie gratuită

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi în tehnologie!

* Nici nouă nu ne place spam-ul, de aceea fii sigur că toate datele sunt confidenţiale şi protejate.
 
Ne găsiţi şi pe  
© 2016 TotalSoft| Termeni şi condiţii | Site Map |Contact
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.